Sommerhussalg: 2017 har allerede overhalet 2016

Foto: Boligsiden

Køberne har i årets første tre kvartaler brugt 8,9 milliarder kroner på at købe sommerhuse. Det er mere end hele sidste år.

Boligkøberne har brugt 8,9 milliarder kroner på sommerhuse i de første tre kvartaler af 2017, og det er mere end hele sidste år, hvor køberne brugte 8,6 milliarder kroner på de populære huse i det danske sommerlandskab. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Den store stigning i 2017 bliver sat yderligere i perspektiv af, at 2016 også var et godt sommerhusår, idet omsætningen her steg 10 procent i forhold til 2015.

”Det er gået stærkt med sommerhussalget i år, og vi kan roligt sige, at 2017 er sommerhusenes år. For ud over den markante stigning i brugte kroner og ører, er antallet af handler steget med en fjerdedel i forhold til de første tre kvartaler sidste år. Udviklingen skyldes den generelle optimisme på boligmarkedet, den hævede grænse for realkreditbelåning samt ændringen af planloven,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tidligere i år blev grænsen for realkreditbelåning til sommerhuse hævet fra 60 til 75 procent. Derudover blev planloven ændret, så sommerhusejere kan bruge deres fritidsbolig ubegrænset i 34 uger mod tidligere 26 uger, mens pensionister nu blot skal have ejet fritidsboligen i et år for at kunne bruge den som helårshus.

LÆS OGSÅ: Gør en god handel: Sommerhusmarkedet går i vinterhi

Find mere om