Sommerhuse på Sjælland bliver revet væk

Foto: Boligsiden

Halsnæs er den kommune, hvor sommerhusene i juli blev solgt hurtigst. Et gennemsnitligt sommerhussalg går mere end tre gange hurtigere i Halsnæs end i kommunen med den længste salgstid, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Med en gennemsnitlig salgspris på 17.900 kroner pr. kvadratmeter er Halsnæs absolut ikke den billigste kommune at købe sommerhus i. Alligevel er det ikke noget, der holder køberne tilbage, og Halsnæs er den kommune i landet, hvor sommerhusene bliver solgt allerhurtigst. Med en gennemsnitlig salgstid på 135 dage for sommerhuse lå Halsnæs i juli måned langt under landsgennemsnittets 269 dage, og også 17 dage under gennemsnittet i nabokommunen Gribskov.

”Der er run på især de nordsjællandske sommerhuskommuner. I Gribskov Kommune bliver sommerhusene solgt hurtigere end villaerne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men også i Lejre, Næstved og Frederikssund kommuner blev sommerhusene solgt på under 200 dage i gennemsnit i juli. Aarhus Kommune er den eneste ikke-sjællandske kommune, der er med helt i toppen med de hurtige salgstider.

Hvad er det, Halsnæs har?

Hundested, der ligger i Halsnæs Kommune, ligger spids mod spids med Nykøbing Sjælland, der på sin side af sundet hører til Odsherred Kommune. Men ud over Hundested er det nok i lige så høj grad Liseleje, der sikrer Halsnæs Kommune pladsen i toppen af popularitetsindekset. Liseleje er lillesøster til Tisvildeleje, der ligger lidt længere oppe ad kysten sammen med de andre lejer, Rågeleje og Gilleleje. Halsnæs kommune har det hele: God placering ud mod både hav og fjord og ikke mindst priser, der ligger 4.000 kroner laver end i nabokommunen Gribskov. Se nogle af Halsnæs dyreste og hyggeligste sommerhuse nedenfor.

Hyllingebjergvej 66, 3360 Liseleje

Fantastisk luksussommerhus direkte ud til vandet. Der er skøn udsigt ud over havet fra terrassen, og der kommer kaskader af lys ind husets rum fra de mange ovenlysvinduer. Udbudspris: 11.800.000 kr.

Moseskellet 3, 3310 Ølsted 

Hyggeligt, lille træhus få hundrede meter fra Roskilde Fjord. Sommerhuset er hvidmalet indenfor og har flotte, lyse parketgulve. Alle vinduer og døre blev udskiftet i 2015, og der er en god træterrasse, hvor man kan nyde sommerdagene. Udbudspris: 475.000 kroner.

Top 10 kommuner med de hurtigste salgstider i juli (sommerhuse)

  1. Halsnæs: 135 dage
  2. Gribskov: 152 dage
  3. Lejre: 158 dage
  4. Næstved: 175 dage
  5. Aarhus: 181 dage
  6. Frederikssund: 193 dage
  7. Odsherred: 194 dage
  8. Helsingør: 200 dage
  9. Slagelse: 207 dage
  10. Odder: 208 dage
Find mere om