Små sommerhuse sælges hurtigst

Foto: Boligsiden

Der er rift om de små sommerhuse. En undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at sommerhuse i miniputstørrelse bliver solgt 100 dage hurtigere end de større sommerhuse.

Selvom det generelt blev nemmere at få solgt sit sommerhus i 2013, er det ingen hemmelighed, at et sommerhussalg kan blive en langstrakt affære. Sommerhuse er nemlig den boligtype, der er længst tid om at blive solgt. Små 300 dage tager det i gennemsnit, før sommerboligen er solgt. Den gode nyhed er, at nogle sommerhuse sælges hurtigere end andre.

”De små sommerhuse er i høj kurs – i hvert fald når vi ser på salgstiden. Er sommerhuset under 40 kvadratmeter, tager det gennemsnitligt under 250 dage at få solgt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Til sammenligning tager de store sommerhuse på mellem 80 og 100 kvadratmeter over 350 dage komme af med.

Vinteren byder også på hurtige sommerhussalg

Når man snakker om, at det tager flere hundrede dage at få solgt sit sommerhus, kan nogle måske miste modet lidt. Men så er der godt nyt, for gennemsnittet skjuler de hurtige salg, der også sker. Selv i december, hvor vinteren bringer sommerhussalget lidt ned i gear, bliver mange sommerhuse solgt på halvanden måned.

Tager man alle sommerhusene, der er blevet solgt i december måned 2013, og deler dem op i fire lige store bunker, grupperet efter hvor lang tid det har taget at sælge huset, så er husene i den hurtigste bunke solgt på i gennemsnit 42 dage. Det er altså en fjerdedel af alle sommerhusene, der i december måned blev solgt på halvanden måned.

Bunke to – den fjerdedel af husene, der blev solgt næsthurtigst, blev solgt på 145 dage i gennemsnit, men især den langsomst sælgende fjerdedel har en gennemsnitlig salgstid på over 700 dage. Det er de huse, der får sommerhusstatistikkerne til at se mindre positive ud, når det kommer til salgstiderne.

I den langsomst sælgende fjerdedel tog et enkelt hus 2.324 dage at få solgt – altså over 6 år. Det hus alene trækker den gennemsnitlige salgstid op.

Små huse er overkommelige

Tilbage til de små huse og grundene til, at de bliver solgt hurtigere. Med få kvadratmeter er de en overkommelig investering, og behøver ikke at koste mere end nogle hundrede tusinde kroner. Samtidig betyder størrelsen også mindre støvsugning og generelt vedligehold, og sidst men ikke mindst kan du så også regne med at slippe af med det igen relativt hurtigt, hvis du opdager, at livet som sommerhusejer alligevel ikke lige passer dig

Find mere om