Skarp prissætning giver markant hurtigere hussalg

Foto: Boligsiden

Villaer i hovedstadsområdet, der bliver solgt med store prisnedslag, står typisk også til salg i markant længere tid end villaer solgt til udbudsprisen. Det viser en helt ny undersøgelse foretaget af Dansk Ejendomsmæglerforening og www.boligsiden.dk. Sæt derfor en realistisk pris fra start af og sælg hurtigere, lyder rådet til sælgerne fra Dansk Ejendomsmæglerforenings kredsformand i København.

Har din villa stået med ”til salg”-skiltet alt for længe, forventer du måske at få en urealistisk pris for din bolig. En helt ny undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening udarbejdet i samarbejde med www.boligsiden.dk viser nemlig, at villaer i hovedstadsområdet solgt med store prisnedslag har en markant længere salgstid – faktisk hele 220 dage. Hvor villaer solgt til udbudsprisen eller med små prisnedslag i gennemsnit er solgt på 75 dage.

”Vores nye undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem, hvor længe boligen har været til salg, og hvor store prisnedslagene er. De villaer, der sælges tæt på udbudsprisen i hovedstadsområdet, sælges i gennemsnit 5 måneder hurtigere end villaer, der ender med at blive solgt med store nedslag i prisen. Det er vigtigt, at man fra start af fastsætter en udbudspris, som ikke er for høj i forhold til det lokale boligmarked,” siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz.

Realistisk prissætning betaler sig

Det varierer meget, hvor hurtigt et hus bliver solgt i hovedstadsområdet, men ifølge Dansk Ejendomsmæglerforenings kredsformand i København, Kim Holm, er nøglen til hurtigt salg ofte at være skarp på prisen:

”Nogle sælgere har stadig et urealistisk billede af boligmarkedet i dag, og tror at deres bolig er mere værd, end den er. De forventer ofte en højere pris, end markedet kan bære og ender faktisk i sidste ende med at få mindre for deres hus, end de ville have gjort ved at sætte den rigtige pris fra start af. Så undgå en lang salgsperiode og få sat en skarp pris med det samme – det betaler sig.”

I Københavnsområdet tager det i dag i gennemsnit seks måneder at sælge sit hus. På landsplan er salgstiden syv måneder.

For yderligere information, kontakt:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

Dansk Ejendomsmæglerforenings kredsformand i København: Kim Holm, mobil: 3889 1444.

Find mere om