Skagen vs. Tisvildeleje: Priser, kendis-faktor og turistfælder

sommerhus

Foto: Boligsiden

Danmark har mere end 7.300 kilometer kyststrækning, men to områder er i særdeleshed berømte og berygtede for deres attraktive og eksklusive sommerhuse: Skagen og Tisvildeleje.

Drømmer du om fast sommerresidens i den mere eksklusive liga? Så er de danske nordkyster et godt sted at starte. Spørgsmålet er bare, hvor huset skal ligge. Boligside.dk sætter spot på Skagen og Tisvildeleje, der har mange ligheder: Antallet af solskinstimer er højt, den gennemsnitlige salgspris er stort set ens, og det samme er den gennemsnitlige salgstid på omkring 190 dage.

Sommerhalvåret er højsæson for køb og salg af sommerhuse i Danmark, og Skagen og Tisvildeleje er klart nogle af de dyreste områder. Tisvildeleje topper med den maksimale salgspris for en sommerbolig med 15 millioner kroner. I Skagen ligger den højeste salgspris det seneste år på  knap 7,9 millioner kroner, og i begge områder sælges en kvadratmeter for langt over 30.000 kroner i gennemsnit.

”Vælger man at købe sommerhus i Skagen eller Tisvilde, er det ikke udelukkende for at være tæt på havet eller hygge sig med familien. Her er det også et spørgsmål om at se og blive set og ikke mindst være en del af et eksklusivt miljø. Ellers kunne man lige så godt vælge et sommerhus i et andet populært område, fx Løkken, hvor salgsprisen for et sommerhus ligger på godt 14.000 kroner pr. kvadratmeter eller Allinge på Bornholm, hvor prisen er knap 9.600 kroner for en kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Kæmper om kendistække

Ser man bort fra de tørre salgsfacts, har områderne også det til fælles, at de kæmper for at tiltrække de unge og smarte. Uge 29 har de seneste år budt på en veritabel festkrig mellem de to sommerhusområder, hvor der bliver kæmpet for at vinde besøgendes gunst på kendisfaktor og sommerarrangementer.

Du rammer Tisvildeleje efter bare en times kørsel nordpå fra København. Lejet byder sommeren igennem på arrangementer som Musik i Lejet og Tour de Tisvilde, der hæver hipster-niveauet betydeligt. Skagen ligger noget længere væk fra hovedstaden, men tæller til gengæld gæster som kongefamilien og har sightseeing-koryfæer som Råbjerg Mile, Den tilsandede kirke og Skagen Museum, hvor du kan søge tilflugt, inden middagen indtages på Ruths Hotel.

Hvor skal din sommerbolig ligge? Tjek Boligsiden.dks bolig-bilkort og få de vigtigste facts på hånden.

Find mere om