Sidste års forårsboom i sommerhussalget er udeblevet i år

Foto: Boligsiden

Sidste år boomede sommerhussalget i foråret og sommeren. Det er ikke sket i år, og salget i de seneste fire uger er lavere end i de tilsvarende uger i 2020.

Salget af sommerhuse har ikke nået samme stormfulde højder i foråret i år, som det gjorde sidste år. Det står klart, efter at nye tal fra Boligsiden viser, at sommerhussalget de seneste fire uger har været lavere end salget i de tilsvarende uger i 2020.

I den forgangne uge (uge 21) har antal af sommerhushandler sågar ligget på det laveste niveau siden uge 1 i år, der normalt er præget af stilstand og tømmermænd efter jul og nytår.

”Der har været en massiv interesse for sommerhuse det seneste år, og i hele 2021 har salget også ligget højere end normalt. De seneste uger har vi imidlertid set, at det boom, der sidste år blev skabt af corona og lukkede grænser, er udeblevet. Derfor er salget langt lavere end på samme tidspunkt sidste år, og nu nærmer det sig i stedet gennemsnittet for årene før corona. Altså ser det ud til, at markedet er på vej til at finde tilbage til mere normale tilstande,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I sidste uge blev der solgt 255 sommerhuse mod 480 i samme uge sidste år og et gennemsnit på 216 i årene 2015 til 2019.

[visualizer id=”42141″ lazy=”no” class=””]

Generelt fald i boligsalget

Sommerhussalget i den forgangne uge er i virkeligheden et meget godt billede på, hvordan det ser ud på hele boligmarkedet lige nu. For salget af boliger falder generelt, og uge 21 var en af de dårligst sælgende uger den seneste tid. En af forklaringerne på det er, at der var en ekstra fridag i form af anden pinsedag i mandags.

”Salget af boliger har svinget op og ned i de seneste uger, og det har vi blandt andet forklaret med, at helligdagene giver mindre aktivitet. Nu kommer der så ikke flere i denne omgang, og derfor bliver det også spændende at se, hvordan salget set ud i ugerne op til sommerferien, hvor der normalt er rigtig godt gang i boligmarkedet,” siger Birgit Daetz.

Der blev solgt 2.076 boliger i sidste uge mod 2.773 i ugen før.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Stigende udbud i seks uger

Samlet set har de seneste ugers aktivitet på boligmarkedet betydet, at udbuddet af boliger nu er steget seks uger i træk.

”Efter en lang periode med et stort fald i udbuddet, er blødningen stoppet, og nu ser vi så en lille stigning i antallet af boliger til salg. Lad mig understrege, at det stadig er meget små tal, men det er en stigning, der er forårsaget af, at salget er faldet lidt, og at der kommer flere nye sælgere til markedet,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet i uge 21 var på 38.658 boliger. Det er det højeste antal boliger til salg siden uge fire.

Find mere om