Seks ud af ti købere har oplevet, at boligen blev solgt for næsen af dem

Seks ud af ti boligkøbere har oplevet, at den bolig, de gerne ville købe, blev solgt for næsen af dem. Foto: Pixabay

Boligsalget er gået stærkt under corona, og ifølge en ny afstemning på Boligsiden har det for seks ud af ti boligkøbere betydet, at de undervejs har oplevet, at den bolig, de havde udset sig, er blevet solgt for næsten af dem.

Det er ikke altid nemt at finde frem til drømmeboligen, og derfor er det også ekstra ærgerligt, når du som boligkøber faktisk har fundet den helt rigtige bolig, og den så alligevel ikke kan blive din.

Ikke desto mindre har det været tilfældet for seks ud af ti boligkøbere under corona.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer 63 procent af de i alt 1.017 deltagere, at de har oplevet, at enten det hus, sommerhus eller lejlighed, som de havde udset sig, blev solgt for næsen af dem.

”Tempoet har været usædvanlig højt på boligmarkedet under corona, og vi har set rekordhøje andele af boliger, der er solgt på overbud. Når antallet af overbud stiger, vil antallet af skuffede købere desværre også følge samme udvikling, og derfor overrasker det mig heller ikke, at seks ud af ti boligkøbere har oplevet at måtte vinke farvel til den bolig, de ellers havde udset sig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det overraskende er derimod, at der ikke er flere boligkøbere, der har oplevet det, når vi tager udviklingen under corona i betragtning. For hvis vi sammenligner de nye resultater med den seneste lignende afstemning, som vi lavede tilbage i 2017, er andelen af skuffede boligkøbere faktisk helt på niveau med dengang.”

Tilbage i 2017 svarede 64 procent af deltagerne i Boligsidens afstemning, at de havde oplevet, at enten et hus, lejlighed eller sommerhus blev solgt for næsten af dem.

Når drømmehuset forsvinder

Af Boligsidens nye afstemning fremgår det, at det især er hushandler, som køberne er gået glip af. 44 procent af deltagerne svarer, at de har oplevet, at det hus, de havde udset sig, blev solgt til anden side. Dertil kommer cirka 10 procent af deltagerne, som svarer, at det var tilfældet med den ejerlejlighed, de havde fundet. Og tilsvarende andel giver samme svar for sommerhusene.

”Som køber kan det være svært at komme op på hesten igen og begynde forfra med at finde den rette bolig. Derfor er min vigtigste anbefaling til køberne også at være godt forberedt hjemmefra. Få styr på budgettet og overvej dine krav og ønsker til din kommende bolig, så du er klar til at handle med det samme, hvis den rette bolig viser sig,” siger Birgit Daetz.

Samtidig er der noget, der tyder på, at det kan blive lidt lettere for de kommende boligkøbere at få succes med handlen.

”Det lave udbud under corona har betydet, at der ofte har været flere købere til den samme bolig, og det har skærpet konkurrencen mellem køberne. Den gode nyhed er, at vi i maj måned så et fald i andelen af hushandler, der blev solgt på overbud. Den udvikling kombineret med et svagt stigende udbud og et færre antal handler tyder på, at tempoet på boligmarkedet er ved at ændre sig. Dermed vil konkurrencen om husene og de øvrige boligtyper også blive mindsket,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Afstemning er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden mellem 9. juni og 25. juni 2021. I alt 1.017 deltagere har svaret på spørgsmålet:

[infogram id=”b4bf9bc5-2bd3-485a-b8d2-e95058de4ee0″ prefix=”HlU” format=”interactive” title=”Har du under corona oplevet, at den bolig, du var interesseret i at købe, blev solgt for næsen af dig?”]

Find mere om