Scor et fritidshus til 400 kr. pr. solskinstime

Foto: Boligsiden

Flere fritidshuse, der netop nu står til salg rundt om i landet, tilbyder solstråler til laveste pris. I tre forskellige områder kan der erhverves fritidshuse, hvor man i gennemsnit betaler under 500 kr. pr. solskinstime. Til sammenligning betaler man i landets mest prestigiøse sommerhusområder helt op til 2.600 kr. for en solskinstime. Det viser nye beregninger fra Boligsiden.

Hvis man, som de fleste sommerhusejere, ønsker at nyde solen, mens man slapper af i sit fritidshus, er der gode huse til salg lige nu. Boligsiden.dk har netop regnet på den gennemsnitlige pris pr. solskinstime for samtlige fritidshuse til salg, og resultatet er opløftende for solhungrende danskere.

”Vi kan se, at der i alt er 171 fritidshuse til salg i tre postnumre, hvor du i gennemsnit betaler mindre end 500 kr. pr. årlig solskinstime. Det må siges at være en overkommelig pris for at nyde solen i ens eget sommerhus – særligt hvis man sammenligner med områder som eksempelvis Skagen eller Tisvildeleje, hvor en solskinstime kan koste op til 2.600 kr. Så på den måde er der grundlag for at gøre et godt solskins-køb,” fortæller kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra www.boligsiden.dk.

Billigst solskin i Nordvestsjælland

Boligsiden har taget udgangspunkt i antal solskinstimer, som er beregnet af DMI i 28 måleområder og set på gennemsnitsprisen på fritidshusene til salg i alle landets postnumre – og i tre postnumre ligger prisen under 500 kr. pr. solskinstimer. Er man villig til at betale op til 800 kr. pr. solskinstime, er der derimod hele 40 områder og 3.500 fritidshuse at vælge i mellem.

”Billigst er det omkring Eskebjerg i Nordvestsjælland, hvor prisen er 405 kr. pr. solskinstime. Her er der lige nu 101 fritidshuse til salg, så der burde være noget for enhver smag,” siger Birgit Daetz fra www.boligsiden.dk

I toppen af prisniveauet ligger Tisvildeleje, hvor man som sommerhusejer kommer af med 2.621 kr. pr. solskinstime. Omtrent det samme koster en solskinstime i Skagen – mere præcist 2.601 kr. – og ikke meget billigere bliver det i Hornbæk, hvor man kan få lov til at betale 2.490 kr. pr. solskinstime.

Boligsidens opgørelse viser, at udover Eskebjerg i Nordvestsjælland ligger Boligsidens boligsolskinsindeks også under 500 kr. for en solskinstime i Hedehusene og Nakskov.

Om Boligsiden boligsolskinsindeks

Boligsiden boligsolskinsindeks har med udgangspunkt i antal solskinstimer, som er beregnet af DMI i 28 måleområder, beregnet gennemsnitligt antal solskinstimer pr. postnummer. For de postnumre, hvor der udbydes mindst 30 fritidshuse, er indekset beregnet ved den gennemsnitlige kontantpris, som fritidshusene udbydes til, delt med det gennemsnitlige antal solskinstimer i området.

Se tabeller over Boligsidens laveste og højeste boligsolskinsindeks her

Find mere om