Salgstider for andelsboliger styrtdykker

Foto: Boligsiden

Hver fjerde solgte andelsbolig bliver nu handlet i løbet af 2½ uge – det er et fald i salgstiden på 25 pct. på bare én måned. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.


Der er fuld damp på kedlerne på andelsboligmarkedet i disse måneder. Køberne er ikke sene til at slå til på handlen, og salgstiderne nærmest styrtdykkede fra februar til marts måned. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

”25 pct. af alle solgte andelsboliger blev handlet på 17 dage i marts måned – det er seks dage hurtigere end i februar. Ser vi tilbage til starten af 2009 er det den korteste salgstid for den hurtigst sælgende fjerdedel af andelsboligerne”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Læs også: Hver 6. ejerlejlighed står kun til salg i en måned

Boligsiden har opgjort sine handelstal i fire lige store grupper ud fra antallet af månedlige handler. De solgte boliger er fordelt i grupperne efter hurtigste, 2. hurtigste, 3. hurtigste og længste salgstid. Hver fjerde handel med en andelsbolig er altså gennemført på i gennemsnit 17 dage.

Hver anden solgt på under to måneder

Ser man på de 2. hurtigst solgte andelsboliger, fremstår der også et fald i tallene, idet det i gennemsnit tog mindre end to måneder – helt præcis 56 dage – at sælge boligen.

”Det betyder, at hver anden andelsbolig er solgt på under to måneder. Her er der også tale om et fald i salgstiden – fra 77 dage i februar til altså 56 dage i marts måned. Her er salgstiden på det laveste niveau siden juni i fjor”, siger Birgit Daetz.

Også når det gælder den tredje gruppe, er der tale om et markant fald. Hvor 75 pct. af alle andelsboliger i februar var solgt på 142 dage, tog det gennemsnitligt kun 126 dage i marts.

Læs også: Hver fjerde villa i Storkøbenhavn blev solgt på 1 måned

I den fjerde gruppe af andelsboligerne – de 25 pct., som er længst tid om at blive solgt – ses også en positiv tendens; her faldt salgstiden fra 304 dage i februar til 286 dage i marts måned.

Korteste salgstid i 1½ år

”Når salgstiden for de 25 pct. af andelsboligerne, som står længst tid til salg også falder, er det ekstra gode nyheder. For generelt er det svært at få solgt sin andelsbolig, når man har haft den relativt lang tid i markedet. Og i den henseende er salgstiden i marts måned den korteste i 1½ år”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Samlet set er udviklingen meget positiv, næsten bedre end man havde turdet håbe på. Og det er især markedet i hovedstaden, der fører trop. Her kradser krisen på boligmarkedet ikke nær så meget som andre steder i landet, og der er masser af andelsboliger til salg. De københavnske mæglere er da i vid udstrækning også rimeligt tilfredse med salget.”

Find mere om