Salgstiden på ejerlejligheder i hovedstaden er steget 29 procent på et år

Foto: Boligsiden.

På et år er salgstiden på ejerlejligheder i Region Hovedstaden steget betragteligt. Det gælder helt præcist 29 procent, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for boligsalget i maj måned.

Står du og skal sælge en ejerlejlighed i hovedstaden, skal du væbne dig med tålmodighed. Siden maj måned sidste år er antallet af dage, det tager at finde en køber, steget 29 procent. Således er den aktuelle salgstid oppe på 81 dage i Region Hovedstaden, der adskiller sig markant fra de øvrige regioner.

”Region Hovedstaden er den eneste af de fem regioner, hvor vi ser en årlig stigning i salgstiden på ejerlejligheder, og det er vel at mærke en ganske markant stigning,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Mens køberne i de øvrige dele af landet nyder godt af den lave rente, som generelt har givet salget et boost, er der nogle andre forhold, der gør sig gældende i Københavnsområdet. De høje priser og lånestramningerne, der henover det seneste halvandet år har lagt en dæmper på handelsaktiviteten, har uden tvivl taget noget fart ud af markedet. Det er den stigende salgstid et tydeligt bevis på.”

Prisen er status quo

Udover den længere salgstid er et andet interessant parameter priserne, der ikke byder på samme stigninger, som købere og sælgere ellers har været vant til de seneste år.

Priserne i Region Hovedstaden er derimod status quo, når man sammenligner den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte ejerlejligheder i maj i år med samme måned sidste år. Og i Københavns Kommune er der endda et lille fald på 1,4 procent.

Samme tendens ses i Aarhus, hvor priserne holder sig på sidste års niveau. Også her er salgstiden ligesom i hovedstaden steget og ligger nu 16 procent højere end sidste år.

”Udviklingen på markedet for ejerlejligheder i de store byer er positiv, fordi ro dæmper bekymringen for løbske priser, som ellers kan skabe usikkerhed på markedet. Og roen giver samtidig plads til mere betænkningstid hos køberne, som tidligere har været meget pressede i købsprocessen,” siger Birgit Daetz.

Salgstid maj 2019 – ejerlejligheder:

RegionSalgstid i dageÆndring seneste månedÆndring seneste år
Hele landet95-5,0 %1,3 %
Hovedstaden81-4,4 %29,0 %
Midtjylland1071,0 %-3,2 %
Nordjylland97-12,1 %-35,5 %
Sjælland90-5,7 %-22,2 %
Syddanmark125-10,0 %-1,5 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Find mere om