Salget af huse når ny rekord efter stigninger i hele landet

Foto: Boligsiden

Handelsaktiviteten fortsætter med at stige på markedet for villaer og rækkehuse, og i årets første fire måneder har kurven nået sit højeste niveau i dette årti, viser handelstal fra Boligsiden.

Det danske husmarked har fået en forrygende start på 2019, og i årets første fire måneder blev der solgt 15.596 villaer og rækkehuse over hele landet.

Det er ikke bare en stigning på fire procent i forhold til samme periode sidste år, men også en rekord for dette årti. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

”Salget af huse er steget hvert år siden 2011, og især i 2015 skete der et stort spring på grund af rentefaldet, der gjorde det meget attraktivt at låne penge til boligkøb”, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden, og fortsætter:

”Priserne er steget i takt med handelsaktiviteten, og mange boligejere har fået mere friværdi til at finde den bolig, de vil stifte familie i. Samtidig er konjunkturen, den høje beskæftigelse og den fortsatte lave rente med til at sætte skub i handlen.”

Stigning i hele landet

Den samlede stigning på fire procent for hele landet er udtryk for en generel tendens i alle landsdele.

Således kan samtlige fem regioner bryste sig af stigende handelsaktivitet på mellem to og seks procent – med den største stigning i Nordjylland.

”Det er meget positivt at se, at stigningen fordeler sig ligeligt over hele landet i modsætning til tidligere, hvor boligfesten kun har ramt enkelte dele af landet – især omkring de store byer,” siger Birgit Daetz.

Ud over gunstige lånevilkår, høj beskæftigelse og sunde konjunkturer peger Birgit Daetz på den kommende boligskattereform som endnu en årsag til, at salget fortsætter med at stige i Danmark.

”Boligskattereformen indeholder en skatterabat til boligejere, der har købt før 2021. Det kan være medvirkende til, at man fremskynder købet af sit hus. Derfor forventer jeg også, at tendensen vil fortsætte i de kommende måneder,” siger hun.

Solgte huse i årets første fire måneder:

ÅrSolgte huse
201410.422
201514.030
201613.363
201714.497
201815.006
201915.596

Kilde: Boligsiden

Find mere om