Salget af ejerlejligheder steg i sidste uge til højeste niveau siden foråret

Der blev i sidste uge (uge 46) solgt 453 lejligheder. Det er det højeste niveau på en uge siden foråret. Foto: Boligsiden.

I de seneste uger er salget af lejligheder steget, og i sidste uge nåede salget højeste niveau siden uge 20, der var i slutningen af maj måned. Dermed lå lejlighedssalget i sidste uge 32 procent højere end gennemsnittet for samme uge i perioden 2015-2019.

Salget af lejligheder har igennem længere tid ligget på et niveau, der i store træk har matchet gennemsnittet for udviklingen i de tidligere år, inden corona satte skub i lejlighedshandlerne.

Men i de sidste tre uger er der sket en stigning i salget, og i sidste uge (uge 46) ramte lejlighedssalget højeste niveau siden uge 20 i år.

Sammenligner vi sidste uges salg af lejligheder med gennemsnittet for salget i den samme uge i perioden 2015-2019 er der i sidste uge solgt 32 procent flere lejligheder.

[visualizer id=”42139″ lazy=”no” class=””]

”Siden sommer er det samlede udbud af lejligheder steget en smule, og køberne har dermed haft et lidt større udvalg at vælge imellem i de seneste måneder. Det har nu ført til, at flere har fundet drømmelejligheden og lukket handlen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det er ikke overraskende særligt i København, vi ser en stigning i salget. Og da København jo udgør langt den største del af lejlighedsmarkedet, giver det også rigtig god mening, at det især er her, køberne har været aktive i sidste uge.”

Salget stiger, men færre vil sælge

Imens salget af lejligheder er steget, er der i den forgangne uge færre sælgere, der har sat lejligheden til salg i forhold til de sidste par uger. Der blev i sidste uge sat 414 lejligheder til salg, hvilket er et fald på 16 procent i forhold til de 493 lejligheder, der blev sat til salg i uge 45.

Niveauet for antal nye lejligheder til salg i sidste uge er samtidig otte procent lavere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

[visualizer id=”42422″ lazy=”no” class=””]

”Når det er sagt, har antallet af nye sælgere på lejlighedsmarkedet svinget mellem 400-500 i de sidste fem uger. Det bliver derfor spændende at se om vi i de kommende uger igen vil se flere lejlighedssælgere, eller om faldet vil fortsætte,” siger Birgit Daetz.

Aktiviteten på lejlighedsmarkedet i sidste uge følger i øvrigt bevægelserne for det samlede boligmarked. Der er nemlig i uge 46 sket en stigning i det samlede salg af boliger.

Konkret er der solgt 28 procent flere boliger i sidste uge sammenlignet med gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

Ligeledes skete der et fald i antal nye boliger til salg i forhold til de sidste tre uger.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]