Salget af boliger stiger igen til over 2.000 handler på en uge

Boligsalget stiger igen en smule og landede i sidste uge på over 2.000 handler for første gang siden uge 26. Foto: Boligsiden.

Nye tal fra Boligsiden viser, at antallet af nye sælgere på boligmarkedet har været nogenlunde stabilt de seneste uger, imens antallet af boligkøbere stiger en smule.

Efter en sommerferie, hvor mange boligkøbere har haft flytteplanerne i skuffen, begynder der igen at blive underskrevet flere købsaftaler hos landets ejendomsmæglere.

Boligsidens nye ugetal for uge 34 viser, at der i sidste uge for første gang siden uge 26 er solgt over 2.000 boliger. Helt nøjagtig 2.044 styk. Det sker efter en stigning i det samlede boligsalg igennem de seneste fire uger.

”Dermed følger boligsalget præcis den udvikling, som vi plejer at se på denne tid af året. Den eneste forskel er, at dette års antal bolighandler i uge 34 placerer sig cirka midt imellem det tårnhøje niveau, vi så sidste år under corona, og gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

For både huse, ejerlejligheder og sommerhuse gælder det, at der i sidste uge blev solgt flere boliger sammenlignet med ugen før.

Sælgerne holder niveauet

Ser vi omvendt på det antal boliger, som netop er blevet sat til salg, er der her tale om et nogenlunde stabilt niveau. Både i forhold til uge 33 og de seneste tre uger.

”Vi ser et minimalt fald på kun 18 boliger sammenlignet med uge 33, når vi ser på det samlede antal nye boliger til salg. Den let faldende tendens, gør sig gældende for både ejerlejligheder og sommerhuse, imens der omvendt er sket en stigning i antallet af nye villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med uge 33,” siger Birgit Daetz.

De seneste ugers stigende boligsalg samt det stagnerende niveau for antal nye boliger til salg bidrager til, at det samlede udbud af boliger for første gang i fem uger er faldet en lille smule. Der er dog kun tale om et minimalt fald på -0,3 procent i forhold til uge 33.