Salget af bindingsværkshuse topper i sommermånederne

Foto: Boligsiden

Næsten hvert tredje bindingsværkshus sælges om sommeren. Det er en noget større andel end for villaer og rækkehuse.

Solen står højt på himlen, og fregnede børn med lyst hår misser med øjnene mod den glødende, røde ildkugle, mens solsikkerne vugger blidt i vinden op ad muren med de sorte, fire tommer brede bjælker, der udgør husets skelet. Hvem kender ikke billedet af pure danske Morten Korch-idyl – i forbifarten glemte vi vel næsten at få stråtaget og den røde hest med i billedet …

Så ved man det er sommer i det ganske danske bondeland, og så er det for resten samtidig højsæson for køb af bindingsværkshuse.

Boligsiden.dk har just lavet en opgørelse, der viser, at salget af huse med bindingsværk procentuelt sælger bedre end parcelhuse, når sommeren er over os.

Sælger 11 pct. bedre

”30 pct. af alle bindingsværkshuse sælges fra juni til august. Sammenligner man med andelen af villaer og rækkehuse, der sælges i sommermånederne, er det 11 pct. flere bindingsværkshuse, som får ny ejer i de varmeste måneder”, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Tallene skal ses i forhold til andelen af huse, der er til salg inden for de to boligtyper. Og her sælges der altså relativt flere bondehuse end parcelhuse, når det er sommer. Boligsidens opgørelse dækker alle salg fra januar 1992 til i dag.

Den bedste måned var juni både i 1996 og året efter; her blev der begge måneder solgt 79 huse med bindingsværk og stråtag – og det er rekord. I den anden ende af ’rekordlisten’ ligger december i 2008. Her blev der kun solgt ni af disse huse – bundrekord set over de sidste knap 20 år, som opgørelsen dækker.

619 bondehuse til salg

I alt er der i den periode solgt knap 9.200 huse med bindingsværk og stråtag, mens det samlede salg af huse i perioden er på næsten 1,2 millioner.

Totalt set er der 10.662 huse med bindingsværk og stråtag i Danmark, og netop nu er der 619 af typen til salg på www.boligsiden.dk.

Opgørelsen fra www.boligsiden.dk er baseret på egne data samt data fra SVUR

Find mere om