Salg af andelsboliger er i topform

Foto: Boligsiden

Tal fra www.boligsiden.dk viser, at priserne på andelsboliger er stabile, og at der sælges pænt mange af dem. Omvendt er det anderledes hårde tider på markedet for ejerlejligheder.

Salget af andelsboliger går godt hos ejendomsmæglerne. Ikke nok med det holder salgspriserne sig på et stabilt niveau, og andelsboligerne når ikke at stå til salg ret længe, før en køber har slået til. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Den gennemsnitlige salgspris for en andelsbolig ligger stort set på samme niveau som for tre år siden. I de sidste fire måneder af 2011 steg de sågar hver måned.

”Den gennemsnitlige salgspris hos ejendomsmæglerne ligger i omegnen af 600.000 kroner og lidt over. Og salgsprisen per kvadratmeter ligger nogenlunde stabilt på 8.000 til 8.500 kroner. Begge tal er næsten helt i overensstemmelse med niveauet for tre år siden – og for den sags skyld også på samme tidspunkt i fjor”, fastslår Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Boligydelse faldet en smule

Derimod er der en tydelig tendens til, at boligydelsen for de solgte andelsboliger er faldet siden starten af 2009, som er det tidspunkt Boligsidens tal går tilbage til.

”Den gennemsnitlige boligydelse er i dag lige i underkanten af 4.000 kroner om måneden, mens den for tre år siden var 500 til 1.000 kroner højere. Men det skal tages med, at faldet skete hurtigt over første halvår af 2009 og derefter har ligget stabilt i altså 2½ år”, siger Birgit Daetz.

Så det er stadig til at leve med for sælgerne – især også når man sammenligner med prisudviklingen på ejerlejligheder. Her er salgsprisen på – alene igennem 2011 – faldet med 9 pct., viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Hver anden solgt på to måneder

”Overordnet set har markedet for andelsboliger det imidlertid fint. Priserne er stabile, og salget går godt. I normale måneder solgte mæglerne i 2011 omkring 375 til 450 andelsboliger. Og salgstiderne ligger nede på i fire-fem måneder”, siger Birgit Daetz.

Hun understreger, at dette tal er et gennemsnit; 25 pct. af alle andelsboliger bliver nemlig solgt på blot tre uger. Og ser man på den hurtigst sælgende halvdel, går der i gennemsnit kun godt to måneder med at få solgt sin andelsbolig.

”Hvis prisen er rigtig, og foreningen ellers har styr på økonomien – og det har langt de fleste andelsforeninger trods alt – er der intet til hinder for et endog meget hurtigt salg af andelsboligen”, slutter Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige størrelse af de solgte andelsboliger ligger på cirka 75 kvm – også det tal er stabilt.

Find mere om