Sælgere og købere tjekkede talstærkt ind på boligmarkedet i sidste uge

Foto: Boligsiden.

Der blev i sidste uge sat rekordmange nye boliger til salg, idet det samlede niveau for ugen er det højeste for året. Samtidig viser salgstallene, at der er mange købere i markedet, der kan byde sig til de nyudbudte boliger.

Der er godt nyt til købere, der er på udkig efter et sommerhus, hus eller ejerlejlighed. For i sidste uge kom der mange nye boliger til salg. Faktisk så mange at det blev den uge på året med det hidtil højeste antal nye boliger til salg.

Sammenligner vi uge 24 med samme uge i de seneste fem år, ligger det aktuelle niveau for antal nye boliger til salg 20 procent højere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

Udviklingen i nye boliger sat til salg uge for uge:

Den positive udvikling er gældende for alle boligtyper. I sidste uge kom der således 14 procent flere nye villaer til salg sammenlignet med gennemsnittet for samme uge i tidligere år, imens der kom 7 procent flere nye ejerlejligheder til salg.

Sommerhusene satte ligefrem rekord. Der blev nemlig sat 567 nye sommerhuse til salg i sidste uge, hvilket ikke er set højere på en enkelt uge. Dermed ligger niveauet hele 88 procent højere end gennemsnittet i samme uge i de tidligere år.

”Det lader til, at sælgerne har set tendensen med, at der trods corona bliver solgt rigtig mange boliger, og at priserne indtil videre holder niveauet med pilen i svagt opadgående retning. Hvor sælgerne tidligere har været tøvende, så vi i sidste uge, at rigtig mange nye sælgere meldte sig på boligmarkedet. Det er positivt, for køberne står klar,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Stor stigning i salget

Sælgerne kan se ind i et marked, hvor handelsaktiviteten også er høj. Det har været gældende igennem flere uger, og de seneste tal fra sidste uge vidner også om fortsat fremgang, når det gælder solgte boliger.

Således lå det samlede boligsalg i sidste uge 59 procent over gennemsnitsniveauet for samme uge i de seneste år.

Udviklingen i antal solgte boliger uge for uge (alle boligtyper):

Retter vi fokus mod hver enkelt boligtype, er der sket rigtig meget på blot en uge. I uge 23, hvor der var to helligdage og dermed ikke lige så meget tid til at afslutte handlerne i, tog salget nemlig et kortvarigt dyk for alle boligtyper. Det fald blev indhentet i sidste uge, hvor der var tale om en stigning i handelsaktiviteten. Endda en ret markant en af slagsen.

For eksempel faldt salget af villaer i uge 23, hvor det ”kun” lå to procent over gennemsnittet i samme uge i de tidligere år. Men i sidste uge steg salget så meget, at det nu ligger 51 procent over gennemsnittet af den samme uge i årene 2015 til 2019.

Udviklingen i antal solgte villaer uge for uge:

Samme tendens ses for ejerlejlighederne, der har rejst sig fra at ligge ni procent under gennemsnittet i uge 23 til i sidste uge at ligge 18 procent over niveauet for samme uge.

”Det bemærkelsesværdige er, at det er alle boligtyper, der bidrager til den positive udvikling, som vi så på boligmarkedet i sidste uge. Handelsaktiviteten er høj, priserne holder niveauet, og sælgerne melder sig i stigende grad på boligmarkedet. Det er positive nyheder for såvel købere som sælgere,” siger Birgit Daetz.