Sådan sælger du boligen: Ud med hund og kat

Foto: Pixabay.

Både ejendomsmægleren og boligstylisten anbefaler, vi pakker kæledyrene helt væk, når huset skal vises frem. Det er dog de færreste, der gør det, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Huset er sat til salg, og den første fremvisning bliver booket. Og hvad stiller du så op med Fido eller Misser?

En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at hver fjerde lader huden eller katten være hjemme, mens boligen bliver vist frem, mens hver fjerde sørger for, at kæledyrene er af ude af huset, men lader hundekurve, pivedyr og skåle stå fremme.

Mange tænker måske, at det ikke gør den store forskel, om der står en hundekurv i hjørnet, men boligstylist Birgitte Vosper er ikke i tvivl. Hun anbefaler at fjerne alle tegn på kæledyr:

”Der må helst ikke være synlige spor efter kæledyr, når huset skal sælges. Det gælder både, når der bliver taget billeder til boligpræsentationen, og når boligen skal vises frem. Det handler om at ramme den bredeste gruppe købere, og der er mange, som ikke er begejstrede eller er allergiske overfor kæledyr”, siger Birgitte Vosper fra Busy Bees boligstyling.

Ejendomsmægler Kim Andreasen fra LokalBolig Andreasen og Prehn Hillerød er helt enig:

”Hunde må ikke være hjemme under fremvisningen. Gå en tur med den eller få den passet imens. Ikke alle er vilde med dyr, og det fjerner fuldstændig fokus fra boligen, hvis den potentielle køber går rundt og er bange for hunden. Så hunden skal væk. Og det skal slanger og lignende også”, siger Kim Andreasen med et smil. Han fortsætter:

“Katte kan vi leve med. De gør ikke helt så meget væsen af sig, og hvis en potentiel køber har allergi, vil det være et problem, uanset om katten er hjemme eller ej”, siger Kim Andreasen, der bløder lidt op for andre dyrehold:

”Heste er helt okay – så længe de er i en fold”, ler Kim Andreasen og fortsætter: “Og kattekillinger kan være et hit hos børnefamilier. Men som hovedregel anbefaler jeg altid, at man fjerner kæledyrene i hjemmet, når boligen skal vises frem”.

Tjekliste: Gør dit hjem klar til fremvisning

Har du hund, kat eller andre kæledyr skal du være ekstra opmærksom, når du har huset til salg. Frem med støvsugeren, og fjern så de pivedyr fra sofaen, lyder nogle af rådene fra Birgitte Vosper:

  • Fjern lugt. Der må ikke lugte af dyr i hjemmet. Få evt. en ven til at gå gennem hjemmet med dig, hvis du har svært ved at finde ud af, om hjemmet lugter eller ej. Der er mange købere, som ikke elsker husdyr og bestemt ikke vil være venligt stemt over for lugtgener. Husk at tømme kattebakken et par gange om dagen.
  • Hvis du har ’farlige’ dyr som edderkopper eller slanger, vil det være en god idé at få dem passet et andet sted, mens huset står til salg.
  • Fjern billeder af kæledyrene. Jeg beder også mine kunder om at fjerne fodboldplakater, samlingen af porcelænsfigurer, religiøse billeder osv. Det er vigtigt at gøre hjemmet neutralt og ikke lade din personlige stil trænge for meget igennem.
  • Gem vand- og madskåle væk ved fremvisninger.
  • Rengøring: Bliv ekstra gode venner med din støvsuger og få alle hårene fra sofaen, puder, tæpper, gulve væk. Husk også madrester omkring madskåle.
  • Ryd op efter dit kæledyr. Fjern legetøj, halsbånd, kattegrus, snavs fra fuglebure osv.
  • Sidst men ikke mindst: Få hunden eller katten passet andetsteds, når du har fremvisninger. Det samme gælder, når fotografen kommer forbi.

Sådan gjorde vi

I perioden 17. september – 23. september stillede vi på Boligsiden.dk spørgsmålet ” Prøvede du at skjule, at du har hund/kat, sidst du skulle fremvise din bolig i forbindelse med et salg?”. 700 personer svarede, og besvarelserne fordelte sig sådan her:

Find mere om