Sådan overlever du i et hjem, der er til salg

Der skal være ryddet op og ryddet ud, og der skal være pinlig rent. Og så skal du kunne overleve der i flere måneder. Læs, hvordan du overlever at bo i et hjem, der er til salg.

Du har taget beslutningen og har sat din bolig til salg. Du har sikkert også fulgt alle de gode råd til at gøre boligen salgsklar og ryddet op og smidt ud, og du har fået taget nogle gode billeder. Men der kan gå måneder, før boligen er solgt.

”I gennemsnit tager det knap syv måneder at sælge en villa, mens det tager godt fire måneder at sælge en lejlighed. Som sælger vil du dermed typisk skulle bo i boligen i et halvt år, før den er solgt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

At bo i en bolig, der er til salg, kan være en stressende oplevelse. Boligen skal altid være klar til at blive vist frem, så du kan ikke give slip på oprydningen i dén periode. Her er rådene til dig, der skal overleve i et fremvisningsklart hjem.

Pak dine ting ned

Allerede når du sætter boligen til salg, kan du begynde at pakke nogle af dine ting ned. Din bolig skal være så ryddelig, som overhovedet muligt, når den skal vises frem, og jo mere du kan få pakket ned og væk, jo bedre. Det gør det meget nemmere at rydde op i hverdagen.

Gå dit hus igennem, og pak de ting ned, du ikke behøver for at kunne overleve. Når du flytter, skal du alligevel have pakket det hele ned, så du gør det på mange måder nemmere for dig selv ved at starte processen, allerede inden boligen er solgt. Sæt kasserne på loftet, i kælderen eller lån kælderplads hos venner eller familie.

Smid ud

I stedet for at pakke det hele ned, kan du også gå i gennem dine ting og smide ud med hård hånd. Ofte har vi stakke af ting liggende, som vi egentlig gerne vil af med – vi gider bare ikke smide det ud eller køre på genbrugspladsen med det. Gør det nu! Så har du så meget mindre at flytte, når du kommer dertil.

Der skal være pinlig rent

Intet er værre end andres nullermænd, kaffepletter og beskidte tallerkener. Vi gider det ikke. Vil du tage dit boligsalg alvorligt, skal du holde boligen pinlig ren. ”Jammen, hvad nu hvis det tager et halvt år? Jeg kan da ikke gøre rent hver dag i så lang tid?”. Nej, men du kan sørge for at holde et højere niveau, end nu plejer, i hverdagen, og når der så er fremvisning eller åbent hus, så giver du den fuld gas med støvsuger og gulvklud, polerer amaturene og tørrer karmene af. Der kan ikke blive for rent.

Gør dine børn til medspillere – ikke modspillere

Børn roder, og det kan blive en kilde til frustration, at du skal fjerne legetøj over hele huset, når der skal være fremvisning. I stedet for at du og ungerne modarbejder hinanden, så involver dem i flytteprojektet. Fortæl dem, når der skal være fremvisning, og gør det sjovt at peppe huset op til fremvisning. Få skabt ritualer, der gør det sjovere og nemmere at gøre huset klar.

Ingen panik – du kan holde til mere end du tror

På et tidspunkt kan du måske begynde at mærke panikken brede sig. Tingene er stadig pakket ned, du gør stadig rent hele tiden, og du rydder unaturligt meget op. Det kan ikke blive ved, og du kan ikke klare det, synes du.

Jo du kan! Jo bedre boligen præsenterer sig selv, desto hurtigere går dit boligsalg. Den umage, du gør dig, får du igen i form af en kortere salgstid. Hav det in mente, når du for gud ved hvilken gang svinger støvekluden og polerer badeværelset.

Læs også: Går dit hussalg for langsomt

Læs også: Nye boligtrends der kan sælge din bolig

Læs også: Derfor bliver din bolig ikke solgt

Find mere om