Sådan får du solgt din tomme bolig

Foto: Boligsiden

Er du flyttet ud, inden boligen er solgt? Så risikerer du, at det trækker ud med at finde en køber. Læs, hvordan du med få midler styler din tomme bolig.

Tomme boliger står og venter: På en køber, på møbler og på liv. Den tomme bolig rummer et væld af muligheder, men det er og bliver også en tom container, som altid vil føles en lille smule hul.

Er du en af dem, der er flyttet ud af boligen, inden den er blevet solgt, risikerer du, at salget trækker ud. Ikke fordi der er noget som helst galt med din bolig, men fordi mange købere i bund og grund mangler fantasi og har svært ved at se, hvilket overflødighedshorn af muligheder der ligger lige for næsen af dem.

”Som køber kan det være svært at forestille sig livet i et hjem, der er tomt, når man ser det. Når man først er flyttet, tænker man ikke mere på den bolig, man har forladt, og på de muligheder der er for at tune den til en fremvisning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Den gode nyhed er, at du med lidt tid, energi og få midler kan forvandle din tomme container af en bolig, til et indbydende og inspirerende hjem, der vil gå lige i hjertekulen på de boligsøgende.

”Det kan rent faktisk være en fordel at style en tom bolig. Ofte skal jeg bede mine kunder om at rydde op og tynde gevaldigt ud i møblerne, før boligen for alvor vil appellere til køberne. Når boligen er tom, kan man med ret få midler få skabt illusionen af et lækker hjem med masser af lys, luft og plads”, siger Birgitte Vosper, indehaver af Busy Bees Boligstyling, der udelukkende beskæftiger sig med at style boliger før salg.

Stylistens råd: Skab en drømmebolig af næsten ingenting

Har du en tom bolig, behøver du ikke at få sat et helt flyttelæs af møbler ind, for at sætte gang i fantasien hos de potentielle købere.

”Det handler om at skabe miljøer, der fanger dine køberes øjne, så de husker dit hus, længe efter de er gået videre. Du skal spille på deres følelser ved at skabe en varm stemning. En tom bolig ser altid mindre ud, og det er sjældent et godt salgskneb”, siger Birgitte Vosper.

Men hvad skal der så til? Her er boligstylistens bedste kneb til at få hyggen til at brede sig i det ellers tomme hjem.

  • Til stuen: Sæt en lænestol på et tæppe med et lille bord. Sæt en kunsttræ i hjørnet (det skal nemlig ikke vandes) og læg en bog på bordet. Sæt evt. et billede op på væggen over stolen. Nu har du skabt et hyggeligt miljø uden at møblere hele stuen.
  • Til spisestuen: Investér eller lån et bord med stole til. Du skal ikke lade bordet være bart. Du kan lægge to løbere på tværs af bordet og sætte et par tallerkener på dem. Du kan også sætte en skål med kogler, en vase med grene, et par lysestager i en fin farve, en bakke med bloklys osv. Det giver alt sammen en hyggelig stemning. Hvis bordet ikke er pænt i sig selv, kan du lægge en dug på, men bare borde er mere ’in’ end borde med dug på.
  • Til entreen: Har du en tom entre, så sæt et stort spejl på gulvet og en fin paraply-holder eller stumtjener. Du kan også købe en bænk, hvor du kan sætte en bakke med lys på. Læg en løber på gulvet foran bænken.
  • Til soveværelset: køb en billig seng, dæk den med et flot sengetæppe og puder og sæt en lille taburat eller sengebord ved siden af med en lille lampe eller bog på. Jeg anbefaler 5-6 puder til en dobbeltseng – tænk hotel.
  • Til badeværelset: Hæng et par nye håndklæder op og læg en bademåtte på gulvet, som giver varme og hygge. Sæt et par bloklys på bordet eller en skål med sæber eller blomster. Der er masser af muligheder.
  • Til de tomme hjørner: Jeg bruger mange silkeblomster, kunsttræer, taburetter, grene, vaser osv. for at fylde et hjørne, som ellers er bart og trist. Silkeblomster er flottest, når de er i flok – ellers kan de godt se lidt triste ud.
  • Til køkkenet: Tomme køkkener er lidt triste. Sæt et par kogebøger på bordet, urter (kan godt være kunstige) i potter, en skål eller to i en pang-farve. Det kommer lidt an på, hvor stort dit køkken er. Jeg har også lagt tæpper i et minimalistisk køkken for at skabe varme.
  • Har du ikke mod på at gøre det selv, eller mangler du ideer, kan du booke en time med en boligstylist, der kan give dig gode råd eller møblere dit tomme hus for dig.
Find mere om