Så meget rabat kan du forvente på dit boligkøb

Foto: Boligsiden

Der er mindre rabat til dem, der køber bolig i dag end der var til dem, der købte sidste år. Men der er stadig pæne nedslag at hente på både lejligheder og villaer, viser seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks. Se, hvad du kan forvente.

Over det seneste år er salgspriserne på både villaer og ejerlejligheder steget. Det er i højere grad blevet sælgers marked, og det betyder også, at de prisnedslag, der gives, når bolighandlen skal falde på plads, er blevet mindre.

”Det er ikke noget, der sker fra dag til dag, men over en længere periode har sælgerne fået bedre kort på hånden. Når flere begynder at købe bolig, så kan sælgerne forlange mere i pris, og de kan altså også holde lidt igen med rabatten”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men selvom nedslagene er faldet, betyder det langt fra, at der ikke er noget at forhandle om, når bolighandlen skal på plads.

46.000 kroner i rabat på lejligheden

Nøgletallene fra juli måned viser, at der i gennemsnit blev givet 574 kroner i rabat pr. kvadratmeter, når en lejlighed blev solgt. Det svarer til en kontantrabat på 46.000 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter. Det er et fald på over 11 procent siden juli 2013.

Samtidig er lejlighedspriserne steget 7 procent i samme periode, og salgspriserne i juli lå gennemsnitligt på 1,8 millioner kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter.

Nedslagene er det seneste år skrumpet mest i Region Midtjylland. Her er rabatten i dag over 32 procent mindre, end den var i juli sidste år. Og selvom nedslaget er steget i Nordjylland som den eneste region, er Nordjyderne stadig dem, der slår mindst af prisen. Her kan du ikke forvente mere end 478 kroner pr. kvadratmeter, eller altså 38.000 kroner for lejligheden på 80 kvadratmeter.

92.000 kroner i rabat på villaen

I juli måned blev der i gennemsnit givet 615 kroner i rabat på de villaer, der blev handlet. Det svarer til et nedslag på 92.000 kroner for et hus på 150 kvadratmeter. Det er 9 procent mindre end hvis du havde købt hus i juli 2013.

De største nedslag får du i Region Hovedstaden, hvor priserne også ubetinget er højest. Her er rabatten på 780 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til et nedslag på 117.000 kroner for huset på 150 kvadratmeter.

Hver tredje lejlighed sælges til prisen eller over

Hvis du synes, at rabatten er blevet lige lovlig lille, så skal du vide, at der er grund til at glæde sig, hvis du i det hele taget får et nedslag. Hver tredje ejerlejlighed sælges nemlig til prisen eller over, og denne andel har været stigende de seneste tre år.

For villaernes vedkommende er det hver femte salg, der ender med, at køber betaler prisen eller endda lægger noget oveni.