Så langt skal du cykle for at få en billigere studielejlighed

Foto: Boligsiden

I København skal du cykle længst. Til gengæld er der mest at spare. Boligsiden.dk har sat sig på cyklen for at se, hvor mange kilometer der skal til på jernhesten, før studielejlighederne bliver billigere.

Har du fået studieplads i København, er der ikke noget at sige til, hvis du gerne vil bo supercentralt. Rådhuspladsen eller ved Rundetårn ville være passende, tænker du. Men tjekker du boligpriserne i København K, vil du hurtigt se, at den billigste lejlighed koster knap 1,3 millioner kroner. Vesterbro, tænker du så måske. Istedgade og Sønder Boulevard – hvor dyrt kan det være? Men det kan såmænd være ganske dyrt, for den billigste ejerlejlighed på Vesterbro er til salg for 795.000 kroner. Så hvad skal der til?

København: 7 kilometer og spar 900.000 kroner

Står man på Rådhuspladsen, skal man sætte sig på cyklen, køre ud og fange Nørrebrogade, og så ellers cykle derudaf. Når man har cyklet ca. syv kilometer, er man kommet til Brønshøj, og her er priserne markant billigere. Den billigste ejerlejlighed er netop nu udbudt til salg for 380.000 kroner.

”Syv kilometer er alt, hvad der skal til, for at for at du kan spare op til 900.000 kroner på lejlighedskøbet i København. Og i de andre store studiebyer kan du endda nøjes med en kortere cykeltur”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Se den billigste lejlighed i Brønshøj

Aarhus: 5,3 kilometer og spar 307.000 kroner

I Aarhus kan du svinge dig på cyklen i Aarhus C og cykle de 5,3 kilometer ud til Åbyhøj. Det tager ikke meget mere end 15 minutter, og priserne falder betragteligt. I Aarhus C er den absolut billigste ejerlejlighed udbudt til salg for 755.000 kroner, mens du kan få en lejlighed til godt og vel det halve, nemlig 448.000 kroner, i Åbyhøj.

Men de prisbillige lejligheder i Åbyhøj kommer med en pris, der ligger ud over de fem kilometer. De billige lejligheder ligger nemlig meget tæt på Ringvejen. Til gengæld er de til at betale.

Se den billigste lejlighed i Åbyhøj

Aalborg: 2,4 kilometer og spar 29.000 kroner

I Aalborg er cykelturen hurtigt klaret. Du skal nemlig ikke længere end til Nørresundby for at finde en lejlighed, der er billigere. Til gengæld er der ikke meget rabat at hente. For efter turen på de 2,4 kilometer falder prisen på den billigste lejlighed i området fra 399.000 kroner til 370.000 kroner. Der er altså ikke engang 30.000 kroner at spare ved at rykke ud af Aalborg by.

”Aalborg skiller sig ud fra de andre studiebyer ved at have lige så billige lejligheder i selve byen som i udkanten af kommunen. Selv hvis man cykler godt 20 kilometer ud af byen, så falder prisen på den billigste lejlighed ikke meget. Man kan komme ned i 345.000 kroner for en lejlighed i Gandrup, men så bliver det heller ikke billigere. Det siger lidt om, hvor billige boliger man kan få i Aalborg by”, siger Birgit Daetz.

Se den billigste lejlighed i Nørresundby

Odense: 6,7 kilometer og spar 151.000 kroner

Er du på kig efter lejlighed i Odense C, vil du se, at den billigste koster 550.000 kroner. Men heldigvis er der også penge at spare i Odense, hvis du sadler din jernhest og cykler lidt derudaf. Efter 6,7 kilometer nordpå er du i området Odense N, og her kan den billigste lejlighed erhverves for 399.000 kroner. Det er en besparelse på ca. 150.000 kroner for ca. 20 minutter med sved på panden.

Se den billigste lejlighed i Odense N

Fakta: Sådan gjorde vi

Vi har set på udbudspriserne for ejerlejligheder, der er til salg netop nu. Der er søgt efter billigste udbudspris i de enkelte områder. Afstanden er udregnet via Google Maps.

Find mere om