Rekordsum på spil i lotteri: Køb mere end 200 huse for de samme penge

Foto: Boligsiden.

Hvis en dansker vinder aftenens hovedpræmie i det fælles europæiske lotteri Eurojackpot, får han eller hun råd til at købe alle huse, der er til salg i Kerteminde Kommune.

Du kan blive rig, hvis du vinder førstepræmien i det fælles europæiske lotteri Eurojackpot i aften. Rigtig rig. Førstepræmien er nemlig på svimlende 393 millioner kroner. Det er det samme, som der blev brugt på huskøb i Billund Kommune hele sidste år.

Og hvis du ikke ved, hvad du skal bruge pengene på, kan du gå på markedet og købe godt 200 standardhuse på 140 kvadratmeter – det svarer nogenlunde til det antal huse, der er til salg i hele Kerteminde Kommune. Det viser en opgørelse lavet af Boligsiden.dk.

”At købe et hus er en stor investering for de fleste mennesker, og derfor viser de her tal også, at det er et meget stort beløb, der er på spil. Tænk på, hvor mange steder du har boet i dit liv indtil nu. Hvis du flytter hvert kvartal, kan du nå at bo i alle 200 huse på 50 år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Jeg tror da, at jeg skal have fat i et lod. Men hvis jeg vinder, er det nok tvivlsomt, om jeg bruger pengene på huse i Kerteminde eller noget andet sted i Danmark for den sags skyld. Jeg skal snart på skiferie, så hvis jeg vinder, vil jeg nok snarere opgradere min hytte og købe et par varme handsker.”

I Region Nordjylland kan man få hele 300 standardhuse i Region Nordjylland, hvis man vinder den store gevinst. Det er dermed den region, hvor man kan få flest huse for pengene, mens Hovedstaden er den region, hvor man kan få færrest. Her bliver der råd til 112 huse på 140 kvadratmeter.

Tallene i Eurojackpot bliver udtrukket i aften. Findes der en dansk vinder, bliver han eller hun den største lotterivinder i Danmark nogensinde, idet den hidtil største gevinst er 315 millioner kroner, der blev vundet i 2015.

Så mange standardhuse får du for førstepræmien i Eurojackpot:

RegionAntal huse
Hele landet203
Hovedstaden112
Midtjylland226
Nordjylland302
Sjælland229
Syddanmark281

(Tabellen viser, hvor mange standardhuse man kan få, hvis man vinder førstepræmiepuljen i Eurojackpot. Et standardhus er 140 kvadratmeter. Derfor har vi ganget 140 med den gennemsnitlige kvadratmeterpris fra Boligsidens Markedsindeks i januar i de enkelte regioner. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om