Rekordstor rabat på bolighandler i august

solgte huse

Foto: Boligsiden

I august måned gav hussælgerne den største rabat i over et år på udbudsprisen. Det viser Boligsidens Markedsindeks for august måned.

Hussælgerne fortsætter med at øge prisnedslaget til køberne. Igen i august måned steg det gennemsnitlige prisnedslag, som huskøberne har forhandlet sig frem til, så det nu er på det højeste niveau siden januar 2010. Det fremgår af tal fra Boligsidens Markedsindeks, som landets største boligportal, www.boligsiden.dk, offentliggør hver måned.

Markedsindekset viser, at de danske hussælgere i gennemsnit gav 761 kroner i nedslag pr. kvadratmeter. Det er en forøgelse af prisnedslaget på 25 kroner i forhold til juli måned, der også var rekord.

”Det betyder, at huskøberne i gennemsnit nu får næsten 115.000 kroner i rabat på et parcelhus på 150 kvadratmeter. Dermed er rabatten steget med 3.750 kroner i forhold til juli,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I rene tal er salgspriserne de laveste i to år og ligger i dag på 11.585 kroner pr. kvadratmeter.

”Det er et fald på 4 pct. i forhold til sidste år,” understreger Birgit Daetz.

På landsplan er prisnedslaget i gennemsnit på 6,2 pct. i forhold til den sidste udbudspris.

”Tallene viser tydeligt, at boligsælgerne har taget bestik af situationen og vilkårene på det hjemlige boligmarked, og at markedet dermed er i gang med at tilpasse sig selv”, forklarer Birgit Daetz.

Rekordstort nedslag i fire regioner

Holder man luppen over de fem regioner, fremgår det af Boligsidens Markedsindeks, at prisnedslaget også satte rekord i fire af regionerne i august måned. Størst var prisnedslaget i Region Hovedstaden, hvor hussælgerne slog hele 1.234 kroner af hver kvadratmeter i huset. Det er som nævnt også rekord. Og rekord er der også i Region Midtjylland, hvor hussælgerne i august gav en rabat på 639 kroner pr. kvadratmeter, samt i Region Nordjylland, hvor huskøberne gennemsnitligt fik et prisnedslag på 596 kroner og i Region Syddanmark med 638 kroner pr. kvadratmeter.

Kun Region Sjælland nåede ikke rekorden fra juni, men landede i august på et niveau ni korner lavere, nemlig 717 kroner i rabat på hver kvadratmeter villa eller rækkehus. Det rækker til tredjeplads i den del af landet.

Klik dig ind på Boligsidens Markedsindeks, hvis du ønsker du at se, hvordan det er gået markedet for solgte boliger i dit område.

Find mere om