Rekord: Hver anden ejerlejlighed står kun til salg i tre måneder

47 pct. af alle ejerlejligheder, som er udbudt via en ejendomsmægler står kun til salg i tre måneder eller mindre. Andelen har aldrig været højere. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk

Boligmarkedet er så småt ved at vende, salget af ejerlejligheder er stigende, priserne ligger relativt stabilt og er kun 1,3 pct. lavere i dag end for et år siden, og udbuddet af ejerlejligheder til salg er skrumpet med en tredjedel siden sidste efterår. Nu viser dugfriske tal fra www.boligsiden.dk tillige, at næsten hver anden ejerlejlighed kun står til salg i tre måneder eller endnu kortere tid. Og det er alle tiders rekord.

”Der kom gang i salget i andet og tredje kvartal, og det afspejler sig i, at 47 pct. af alle ejerlejligheder, der udbydes via landets ejendomsmæglere, ikke står til alg i mere end tre måneder. Det er rekord i de knap tre år, vi har lavet statistikken over hvor hurtigt boligerne fjernes fra mæglernes vinduer”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Eftersom man almindeligvis laver en formidlingsaftale med en ejendomsmægler for seks måneder ad gangen, taler alt for, at de fjernede ejerlejligheder er solgt.

”Det understøttes af de konkrete salgsindberetninger, som vi løbende får fra ejendomsmæglerne”, siger Birgit Daetz.

Også rekord for de hurtigst fjernede lejligheder

Her stopper den gode nyhed imidlertid ikke; Boligsidens afslører også, at hver femte ejerlejlighed allerede er pillet ned af hylderne hos mægleren i løbet af blot 30 dage.

”Det er også rekord. For fem måneder siden var det 16 pct. – eller hver sjette ejerlejlighed – som stod til salg i mindre end en måned, og i dag gælder det for 19 pct. af alle ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz og slutter:

Den gode udvikling er startet

”For fem måneder siden var tallene også flotte. Dengang sagde vi, at hvis udviklingen fortsætter, vil det for alvor ligne en bedring af boligmarkedet. Reglen er, at markedet for ejerlejligheder først skal i gang, hvorefter den positive udvikling breder sig til de øvrige dele af markedet. Det kunne godt være den udvikling, vi ser starte nu”, siger Birgit Daetz.

Find mere om