Rækkehuse hitter selvom boligsalget falder

huse til leje

Foto: Boligsiden

Mens salget af huse og ejerlejligheder oplever en opbremsning, holder byfænomenet rækkehuset salgsaktiviteten oppe, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Den generelle tendens på boligmarkedet er et dalende salg. Det gælder nærmere bestemt et fald på 10 procent, når man ser på, hvor mange boliger, der er blevet solgt i marts i år sammenlignet med samme måned sidste år. Som eneste boligtype ser det dog ikke ud til, at dampen er gået af rækkehussalget, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

I marts måned blev der solgt 571 rækkehuse i Danmark, hvoraf langt størstedelen er koncentreret omkring de største byer, særligt Københavnsområdet. Antallet er på niveau med sidste år, og sammenligner man salget i hele første kvartal i år med årets tre første måneder i 2017, ligger salget omkring 14 procent højere.

”Vi ser ikke noget lignende ved nogen af de andre boligtyper. Årsagen er, at udbuddet af rækkehuse er langt mindre end ved villaer og ejerlejligheder. Og fordi boligtypen er yderst populær i en by som København, hvor det kan være økonomisk svært at komme i nærheden af en villa, er efterspørgslen fortsat stor, selvom der er blevet lagt en dæmper på købelysten,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og Kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I første kvartal 2018 blev der handlet rækkehuse for 4,3 milliarder kroner. Det tilsvarende beløb for samme periode sidste år er 3,5 milliarder kroner.

Interesseret i et rækkehus? Se alle rækkehuse til salg her.

Find mere om