Prisnedslaget på huse det største i flere år

Foto: Boligsiden

Sælgerne af villaer og rækkehuse giver nu et nedslag på knap 900 kroner pr. kvadratmeter, når slutsedlen skal skrives under. Det er det højeste nedslag i to år. Dermed bliver et almindelig parcelhus op imod 140.000 kroner billigere, end der står på prisskiltet hos ejendomsmægleren, fremgår det af Boligsidens Markedsindeks for januar måned.

Hussælgerne er over de sidste to år blevet mere og mere imødekommende over for boligkøberne. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at prisnedslaget pr. kvadratmeter i januar måned ikke har været større i de to år, hvor www.boligsiden.dk har målt udviklingen. Hussælgerne gav i sidste måned helt præcis 894 kroner i gennemsnit i nedslag pr. kvadratmeter.

”Hussælgerne har øget prisnedslaget de seneste år. Nedslaget er ganske betragteligt og svarer til, at køber i dag kan få op imod 140.000 kroner i nedslag på den sidste udbudspris, når købet af et almindelig parcelhus skal realiseres”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Så højt er prisnedslaget nu i de fem regioner:

  • Hovedstaden: 1.315 kr.
  • Midtjylland: 840 kr.
  • Nordjylland: 671 kr.
  • Sjælland: 896 kr.
  • Syddanmark: 736 kr.

Salgspriserne falder fortsat

Samtidig med, at sælgerne hen over 2011 har givet større prisnedslag, er salgspriserne også faldet. På landsplan bliver villaer og rækkehuse i dag handlet til en gennemsnitlig salgspris, der ligger godt 6 pct. lavere end på samme tidspunkt i fjor.

”Udviklingen vidner om, at hussælgerne løbende gennem det sidste år er blevet mere villige til at komme køberne i møde, for der gives større prisnedslag, samtidig med at salgspriserne altså også er faldet med lidt over 6 pct. I samme periode er udbudspriserne faldet tilsvarende. Så man kan sige, at regnestykket er, at udbudsprisen sættes lavere, prisnedslaget er højere, og salgsprisen ender endnu lavere”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Som vi vurderer det, er sælgerne blevet væsentlig mere realistiske; de har indset, at markedet er trykket, og at huset ikke kan sælges til mere, end køber vil betale, og man begynder  næsten at tro på, at hussalget bliver bedre i år end i 2011”.

Grafen viser udviklingen i udbudsprisen og i salgsprisen målt som kr. pr. m2 Forskellen mellem udbudsprisen og salgsprisen viser nedslaget, som var historisk højt i januar 2012.

Se nøgletallene for Boligsidens Markedsindeks for januar her