Pressen om boligmarkedet i uge 11

Foto: Boligsiden

Er du interesseret i at følge med i, hvad der rører sig på boligmarkedet? Boligsiden giver her et overblik over det, pressen skrev om boligmarkedet i uge 11.

Boligpriserne er lave. Renten er lav. Er det nu, der skal købes bolig?

Skal vi købe fast ejendom nu? Renten er lav. Den næstlaveste nogensinde. Boligpriserne falder og falder.
”Det er ikke det værste tidspunkt at købe hus på”, siger Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg.
”Det handler om den enkelte. Skal man bruge et hus? Har man råd? Vil man tage risikoen med de usikre flex-lån? Og meget fornuft er der ikke i markedet, det er ”drevet af psykologi”.”
B.T., 1. sektion, side 7 (8. marts 2009)

Banker spolerer hver 5. bolighandel

Ifølge ejendomsmæglerkæden EDC bliver 21 procent af alle bolighandler opgivet, fordi bankerne ikke vil låne boligkøberen penge.
Selv om man har fået en forhåndsgodkendelse til boligkøb fra sin bank, er det langt fra sikkert, at banken i sidste ende så også vil finansiere den nye bolig.
Jyllands-Posten, Ejendomsavisen, side 52 (søndag den 8. marts 2009)

Stadig flere boliger til salg i 8700 Horsens

Knap 700 villaer i postnummer 8700 Horsens har lige nu et salgsskilt i vinduet. Det er ca. 10 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år.
Til gengæld ser det ud til, at faldet i salgspriserne er ved at flade lidt ud. Udbudstiden ligger i øjeblikket på ca. 210 dage. Det tal har været ret stabilt i det seneste år. Dog med en lille tendens til et fald.
Det viser tal fra Realkreditrådet og www.boligsiden.dk .
Horsens Folkeblad, side 1 (torsdag den 12. marts 2009)

Nordea har ikke strammet på kreditterne, siger bankrådsformand: Alle kan låne, hvis de kan betale

”Jeg vil gerne understrege, at Nordea hele vejen gennem krisen har lånt penge ud. I Nordea har vi ikke strammet kreditterne. Private kunder og erhvervsdrivende har kunnet låne penge, når vi har vurderet, at vi også ville få pengene igen. Og det gjorde vi så mange gange i 2008, at vores udlån steg ni procent på landsplan – og her på øen med knap 10 procent”, fastslog bankrådsformand Poul Aksel Eriksen.
Bornholms Tidende, 1. sektion, side 3 (torsdag den 12. marts 2009)