Planlæg dit sommerhuskup nu

Foto: Boligsiden.

Lige så sikkert som at dagene bliver kortere, lige så sikkert falder sommerhuspriserne om vinteren. Planlægger du dit sommerhuskøb nu, kan være heldig at gøre et kup.

De fleste bliver fristet til at købe et sommerhus om foråret, når dagene bliver længere, og solen varmer os op. Men det kan være en god forretning at købe sommerhus i vinterperioden i stedet for at vente til foråret. Derfor skal du i gang med planlægningen nu, hvis du skal gøre et sommerhuskup denne vinter.

Boligsiden har tidligere regnet på, om det kunne svare sig at købe sommerhus til vinterpris, når du efterfølgende får udgifter til lån og vedligehold i nogle måneder, før du for alvor kan få glæde af det. Den beregning faldt dog ud til vinterkøbernes fordel.

Læs mere: Køb sommerhus om vinteren – driftsudgifterne tjener sig ind

Er du blevet fristet og har fået lyst til at investere i et sommerhus? Her er en guide, der kan hjælpe dig gennem sommerhuskøbet denne vinter.

Hold øje med prisudviklingen

Sommerhusmarkedet er endnu ikke helt gået over på vinterpriser; I oktober steg salgsprisen på sommerhuse med 0,2 procent fra måneden før. Men hold øje, for allerede fra næste måned kan det have ændret sig.

Kend dine sommerhusområder

Skal du for alvor gøre et kup, skal du vide, hvor priserne er lavest. I oktober lå de billigste sommerhuse i Lolland Kommune, hvor salgspriserne var på 7.300 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til en salgspris på lige godt en halv million kroner for 70 kvadratmeter. Også Aalborg og Holbæk kommuner har nogle af landets laveste salgspriser, og selv på solskinsøen Bornholm, lå salgspriserne i oktober under 10.000 kroner pr. kvadratmeter. Se salgspriser for sommerhuse her, hvor du også kan se salgstider, nedslag og udbud for sommerhuskommunerne.

Vid, hvornår du skal slå til

I nogle områder går sommerhusene som varmt brød, så her skal du være klar til at træffe en hurtigt beslutning og slå til, når du finder det rigtige hus. Det er fx i Odsherred, hvor sommerhusene i oktober blev solgt på bare 165 dage i gennemsnit – over 100 dage hurtigere end den tid, det i gennemsnit tog at sælge en villa i kommunen i samme måned. Også i Halsnæs og Gribskov gik det hurtigt i oktober, hvor salgstiden var på under 200 dage.

Følg din mavefornemmelse

Uanset hvornår du køber sommerhus, skal du ikke gå på kompromis med dine ønsker og drømme. Ulempen ved at købe sommerhus om vinteren er, at udbuddet er mindre. Der er simpelthen færre sommerhuse at vælge imellem, og finder du ikke, hvad du søger, kan du med god samvittighed vente til foråret og se, om drømmehuset ikke bliver sat til salg der. Du skal have den rigtige fornemmelse i maven, når du skriver under på kontrakten.

Find mere om