På tvang: Hammeren falder i hele landet

Foto: Boligsiden.

Stik imod fordommen om boliger, der ryger på tvangsauktion, falder hammeren ikke kun i yderområderne, men i hele landet – også i byerne.

Hvad tænker du på, når du hører ordet tvangsauktion? De fleste kommer nok i tanker om udkantsdanmark og den rådne banan, men sådan behøver det ikke nødvendigvis være. For der er boliger på tvang i hele landet. Det viser oversigten over udbuddet af boliger på tvangsauktion på Danmarkskortet herunder, og det viser Boligsiden.dk’s statistikker for 2016.

721 villaer og rækkehuse blev solgt på tvangsauktion sidste år, og 33 af dem blev solgt i kommuner i Nordsjælland, mens Tårnby, Høje-Taastrup, Hvidovre, Rødovre og Lyngby-Taarbæk tættere på København også havde huse med på listen over tvangsauktioner. Og tager vi Danmarks 20 største kommuner målt på indbyggertal, havde 15 af dem huse under hammeren – alene i Randers var der 21 hammerslag.

”Man gør sig en fejlagtig forestilling, hvis man tror, at tvangsauktioner kun foregår i udkantsdanmark. Der er også huse på tvang i byerne, og tallene for de foregående år viser, at tvangsauktionerne er spredt ud over hele landet. Det viser kortet over det aktuelle udbud af huse på tvang også,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Gør en god handel på tvang

Hvis du køber et hus på tvangsauktion, kan du gøre en rigtig god handel mange steder i landet. I for eksempel Randers Kommune er prisforskellen mellem den gennemsnitlige kvadratmeterpris i fri handel og på tvangsauktion 56 procent.

”Prisforskellen er mærkbar, og derfor kan du heller ikke altid tillade dig at have lige så høje forventninger til husets stand, som hvis du køber i fri handel. Men beliggenheden kan jo godt være perfekt, og kan du få den billigere på tvang, så har du flere penge til at renovere og skabe dit drømmehus for,” siger Birgit Daetz.

Som du ser på kortet, er der lige nu boliger på tvangsauktion over hele landet, så står du foran at skulle købe nyt, så kan du overveje at gå på auktion og byde på en af boligerne. Find aktuelle boliger på tvangsauktion her.

Find mere om