På jagt efter en lejlighed i København? Køb en villalejlighed og spar penge

Foto: Boligsiden

Kvadratmeterprisen på villalejligheder ligger på landsplan over ejerlejligheder, men i København by er der penge at spare ved at vælge en villalejlighed i stedet. Læs her, hvorfor det er et godt bytte.

Når danskerne skal finde ny bolig, står valget som regel mellem to boligtyper. Vil man bo centralt i de store byer, går jagten oftest ind på en ejerlejlighed, mens husene dominerer boligmarkedet stor set alle andre steder i landet. Der findes dog et alternativ, hvor du både får muligheden for at dele ansvaret som i en etageejendom og friheden ved at bo i hus – nemlig villalejligheden.

Måske netop fordi man som boligejer får det bedste af to verdener, ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan for villalejligheder højere end for både ejerlejligheder og huse.

Salgstal fra Boligsiden for maj måned viser, at en enkelt kvadratmeter koster 30.018 kroner. For ejerlejligheder skal du af med 27.687 kroner, mens husene ligger noget lavere med en pris på 13.432 kroner per kvadratmeter.

I landsdelen København by ser priskurven dog noget anderledes ud, idet der her er penge at spare, hvis man flytter fokus fra ejerlejligheder til villalejligheder.

”I mange år har prisen på villalejligheder fulgt kurven for ejerlejlighederne i København by, men for et par år siden fandt priserne et leje, der nu ligger lige præcis midt imellem de to klassiske boligtyper. Og det betyder, at der er et billigere alternativ i byen, som måske især vil appellere til de mange yngre familier, der er vokset ud af deres første ejerlejlighed,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Få hus og have tæt på byen

Årsagen til at priskurverne ser ud, som de gør i København by, skal findes i sammensætningen af området. Med et boligområde der dækker kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør, er der store prisforskelle internt i landsdelen.

”Priserne stiger, jo tættere vi kommer på de centrale dele af København, og når vi ser på, hvilken type af boliger, der er i indre by, på Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og på Frederiksberg, er det primært lejligheder. Der er derimod langt flere huse i Tårnby og Dragør, hvor du sparer noget på kvadratmeterprisen på grund af afstanden til byen,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Villalejlighederne ligger typisk i bydele som Valby, Vanløse, Brønshøj, på Amager og Østerbro. Det er dermed stadig i cykelafstand til byen. Boligtypen er specielt populær blandt yngre børnefamilier, der gerne vil have mere plads, have og et mere børnevenligt miljø uden at skulle forlade byen. Og er det ønsket, kan en villalejlighed være en god løsning – især hvis man fornemmer, at man vil komme godt ud af det med under- eller overboen.”

Gennemsnitlig kvadratmeterpris fordelt på boligtyper
– landsdelen København by

(Kilde: Boligsiden)

Herunder kan du se alle villalejligheder til salg i landsdelen København by, der tæller kommunerne, København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby.