Nyt estimat: Boligsalget fortsætter med at stige i april

Foto: Boligsiden

Boligsalget i april kommer til at følge de opadgående salgstal for årets første måneder. Antallet af handler kommer dermed til at overgå salget i samme måned sidste år. Det vurderer Boligsiden.dk i nyt estimat.

Salget af villaer i årets første måneder har allerede lagt en betydelig distance til salget i januar og februar i 2016. Nærmere bestemt lyder stigningen på otte procent. Og sammenligner vi med tallene for samme periode i 2011, er antallet af villahandler steget godt 60 procent.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og dataansvarlig hos Boligsiden.dk, vurderer, at det opadgående salg i årets første kvartal fortsætter ind i foråret. Det tyder ikke kun tallene for marts måned på, men også beregninger for april.

”Vores beregninger indikerer, at der handles 3.433 villaer i april, og dermed vil det overgå april måned sidste år med flere end 100 handler,” siger Birgit Daetz og henviser til, at det endelige handelstal for villaer i april sidste år var på 3.327 styk.

Store mængder data bag estimat

Handelsestimatet bygger på et stort datagrundlag. Den historiske database går tilbage til 1992, hvor især datakvaliteten fra 10’erne er så akkurat, at den tegner et godt billede af, hvad der vil ske i de enkelte måneder i 2017.

”Vi har viden om over 95 procent af alle handler i Danmark og ser blandt andet på årstid, salgsstatistik for de foregående måneder og år samt på trafikken på Boligsiden.dk. Vi bruger de pågældende data i forskellige statistiske modeller, som vi sammenholder og udregner estimatet ud fra,” siger Birgit Daetz.

Ud over viden om næsten alle handler på det danske boligmarked, havde Boligsiden.dk sidste år over 60 millioner besøg, mens der over 110 millioner gange blev klikket videre til en boligside hos ejendomsmægleren. Den store strøm af data, der bliver genereret på baggrund af brugernes færden, er afgørende for at kunne lave et handelsestimat.

”Vi kan tage flere parametre i brug. Hvor mange besøg har vi haft, hvor mange søgninger har brugerne lavet, hvor mange sider har de set, og hvor mange gange har de klikket videre til en mægler? Den måde brugerne agerer på er med til at fortælle os en historie om temperaturen på markedet, og den er afgørende for, at vi kan melde et estimat ud.”

Hvorfor lave et estimat?

Et handelsestimat for solgte villaer er interessant på flere niveauer, men især køberne kan få gavn af det.

”Når man som køber overvejer, om man skal slå til eller vente, vil man gerne have en form for vished for, hvor boligmarkedet er på vej hen. Kan vi med vores handelsestimat være med til at gøre beslutningen lettere for køberen, så er det en god grund til at gøre det,” siger Birgit Daetz.

Find mere om