Nye ugetal: Fortsat fremgang i boligsalget

Foto: Boligsiden.

De seneste tal fra Boligsiden viser, at der i uge 34 blev solgt flere boliger sammenlignet med de seneste uger.

De seneste to uger er boligmarkedet vendt tilbage til hverdagen oven på en sommerferie med mindre aktivitet.

Dermed har de seneste ugetal, som Boligsiden hver uge bringer, budt på meldinger om, at flere har sat nye boliger til salg, ligesom flere har købt en bolig, efter ferien for manges vedkommende var slut.

De seneste tal fra Boligsiden viser, at den positive udvikling i boligsalget er fortsat ind i uge 34.

Således blev der i alt solgt 1.711 boliger i uge 34, hvilket er en stigning på 17 procent sammenlignet med uge 33.

“Handelsaktiviteten fortsætter med at tage til oven på sommerferien, hvor der vanen tro har været mindre gang i boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør på Boligsiden og fortsætter:

“Det samlede boligsalg i sidste uge nærmer sig det niveau, vi så på samme tidspunkt i årene inden corona. Samtidig er sidste uges salg på niveau med flere af ugerne i foråret i år. Det tyder på, at vi er på vej mod et mere naturligt leje i antal bolighandler, end vi har set igennem de sidste år under corona.”

Fremgang i hussalget

Der har især været en stigning i antallet af solgte huse, som endte på 1.067 handler i alt i uge 34, hvilket er en stigning på 21 procent sammenlignet med i uge 33.

I perioden 2015-2019 blev der i gennemsnit solgt 954 huse i uge 34. Dermed bevæger antallet af hushandler for samme uge i år sig over det niveau, vi oplevede før coronapandemien.

Dertil har der været en stigning på 16 procent fra uge 33 til uge 34, når det kommer til sommerhuse, hvor der i alt blev solgt 212 sommerhuse i uge 34.

Salget er til gengæld stagneret for ejerlejligheder, når man sammenholder tallene for uge 33 og 34.

“De fleste ejerlejligheder ligger i storbyerne, hvor der har været ekstraordinært meget fart på i løbet af de seneste år med rekordhøje priser og handler, der blev gennemført på rekordtid. Nu tyder det på, at de købere, der er interesseret i ejerlejligheder, er mere afventende end dem, der kigger på huse og sommerhuse,” siger Birgit Daetz.

Antallet af nye boliger, der er kommet til salg i løbet af uge 34, er stagneret og ligger på samme niveau som i uge 33 for samtlige boligtyper.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Grafen dækker over det samlede antal solgte boliger i 2020, 2021 og 2022 samt gennemsnittet for antal solgte i årene 2015-2019 for følgende boligtyper: Villa, Rækkehus, Ejerlejlighed, Fritidsbolig, Kolonihave, Andelsbolig, Landejendom, Helårsgrund, Fritidsgrund, Villa lejlighed, LystejendomKildeBoligsiden.

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]

Grafen dækker over det samlede antal nye boliger sat til salg, i 2020, 2021 og 2022 per uge samt gennemsnittet for nye boliger til salg i tilsvarende uger i 2015-2019 inden for følgende boligtyper: Villa, Rækkehus, Ejerlejlighed, Fritidsbolig, Kolonihave, Andelsbolig, Landejendom, Helårsgrund, Fritidsgrund, Villa lejlighed, LystejendomKildeBoligsiden.