Nye boligtrends der kan sælge din bolig

ENGANGSFOTO

Boligsiden.dk har fået boligstylisten Birgitte Vosper til at komme med sit bud på, hvad der kommer til at trende i boligen i 2014. Opgrader din bolig med nye farver og materialer, og gør den klar til salg.

Hvad kommer til at trende i boligen i 2014, og hvad kan man gøre for at give sin bolig et moderne udtryk, der appellerer til køberne i år? Boligsiden.dk har spurgt boligstylist Birgitte Vosper, stifter af Busy Bees Boligstyling, hvad hun ser af trends i boligen netop nu.

”Jeg har lige været på ferie i Florida i en måned, og en af de helt store trends, jeg lagde mærke til, var vandhaner med automatiske sensorer. De var overalt, og jeg spår, at de også vil gøre deres indtog i de danske hjem i 2014. De er mere miljøvenlige, nemmere at bruge, når man har beskidte eller fedtede fingre, mere hygiejniske, og så fås de i superflotte designs”, siger Birgitte Vosper.

En opgradering af vandhanen er en nem måde at puste nyt liv i dit køkken uden at gå i gang med den store køkkenrenovering.

Samtalekøkkener i naturlige materialer

På køkkenfronten er de store åbne rum og samtalekøkkenet stadig in.

”Ned med væggene! Samtalekøkkener er fortsat populære. Vi gider ikke stå alene med madlavningen isoleret fra familien. Ud med laminat og vinyl, og ind med trægulve og bordplader i træ eller sten, fx granit, kvarts eller corian. Og så skal indretningen være praktisk – det hjælper ikke noget, hvis man har et samtalekøkken, hvor man hele tiden arbejder med ryggen til familien”, siger Birgitte Vosper.

På bundlinjen er der også noget at hente, hvis du har et samtalekøkken. Det øger nemlig prisen på boligen.

”Boliger med samtalekøkkener bliver udbudt til højere priser end boliger uden. I nogle steder af landet er der op til 6.000 kroner at hente pr. kvadratmeter, hvis der er et samtalekøkken. Kun i hovedstaden trækker samtalekøkkenet ikke prisen op”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Sennepsgul, drivtømmer og spændende spejle

Farverne i din bolig er noget af det nemmeste at ændre og noget af det mest effektfulde. Overordnet set skal du stadig gå efter neutrale farver på væggene, og undgå fristelsen til at male stuen irgrøn, selvom det er din yndlingsfarve. Med neutrale farver på væggene, kan du få et flot udtryk med kontrastfarver på fx puder og pynt.

”Gul er en af de helt store trendfarver i 2014. Den varme sennepsgule farver ser fantastisk ud kombineret med grå og hvide toner. Perfekt til den skandinaviske farvepalet. Tænk på tommelfingerregelen med, at farven skal gentages tre gange i et rum, fx et sæt puder med gult mønster, en vase og et billede. Du kan også male bagpanelet af en reol i samme gule farve”, siger Birgitte Vosper, der også tror på, at lilla kommer ind i hjemmene i 2014 sammen med en udskiftning af spejlparken:

”En anden farve, jeg tror, vi kommer til at se meget mere af i 2014, er den lilla, man kalder Radiant Orchid; den er årets farve i følge Pantone. På materialefronten er dyreskind og naturmaterialer stadig in, og vi ser stadig møbler af drivtømmer, træstumper og genbrugsflasker. Sidst men ikke mindst bliver 2014 året, hvor vi siger farvel til rektangulære spejle og i stedet går efter spændende spejle i forskellige runde former og kombinationer”, siger Birgitte Vosper.

Som boligsælger kan du altså med små effekter gøre en stor forskel. Med en mindre investering i nye puder og pyntegenstande eventuelt fulgt op af en gang maling, en ny vandhane og spejle får dit hjem et moderne udtryk, der passer til boligkøberne anno 2014.

Find mere om