Nybyggeri storsælger på Amager, i Nordhavn og Indre by

Foto: Boligsiden.

Der er ikke bare stor aktivitet på byggepladserne i København. De nybyggede ejerlejligheder storsælger også, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

I mange københavnske bydele skyder nye lejligheder op som paddehatte. I 2014 var det især Amagager, der lagde områder til de mange projektsalg, men i 2015 og 2016 er salget af projektsalg steget markant i både København K og i Nordhavn.

Antallet af ejerlejligheder der blev solgt som projektsalg i København, steg fra 601 i 2014 til 852 i 2015. I år er der til dato solgt 543 ejerlejligheder som projektsalg alene i København, hvilket er på niveau med sidste års salg i årets første otte måneder.

”Der bliver bygget meget i disse år, men lejlighederne sælger også. Markedet for projektsalg har ligesom resten af boligmarkedet kunnet høste frugten af den lave rente, der har sat skub i mange bolighandler både sidste år og i år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Markant stigende priser

Salgsprisen for en ejerlejlighed i København by er det seneste år steget med 9,4 procent, og de mange projektsalg har været med til at hæve prisniveauet i byen. I 2014 lå gennemsnitspriserne for ejerlejligheder solgt som projektsalg i København på i gennemsnit 34.766 kroner pr. kvadratmeter, men allerede i 2015 var den gennemsnitlige salgspris oppe i 40.232 kroner pr. kvadratmeter, og året til dato ligger priserne oppe i 43.706 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning blev lejlighederne i al almindelighed i København by solgt for i gennemsnit 35.597 kroner pr. kvadratmeter i juli 2016.

”Salgsprisen er steget markant i København de seneste år, og prisen for projektsalg følger med. De nye boliger, der bygges, er for de få og ikke de mange. Der er typisk ikke bopælspligt i nybyggerierne, og det betyder også, at de appellerer til pengestærke købere, der ikke nødvendigvis har tænkt sig at slå sig ned i byen”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Mens antallet af projektsalg stiger, er udbuddet af de små et- og toværelseslejligheder faldet. Sammensætningen af udbuddet har ændret sig, og der er færre af de små lejligheder til salg i den billigere ende af spektret, mens projektsalgene og millionlejlighederne fylder mere og mere”.

Find mere om