Ny mester i hurtigt boligsalg

Foto: Boligsiden

Rødovre indtager førstepladsen over kommuner med hurtigt boligsalg. En ny opgørelse over salgstider fra Boligsiden.dk viser, at posen er rystet i toppen af de hurtigt sælgende kommuner.

Én kommune er stukket fuldstændig af fra de resterende og har lagt sig helt i front, når det kommer til hurtigt boligsalg. Nye tal over boligmarkedet i januar 2014 viser, at Rødovre kommune er overlegent langt foran den nærmeste forfølger. I januar blev et hus i Rødovre solgt på gennemsnitligt 75 dage. Det er langt hurtigere end listens andenplads, Dragør, der fik solgt huse på 111 dage i gennemsnit. Landsgennemsnittet for villaer og rækkehuse ligger på 223 dage.

”Rødovre er næsten altid med i toppen over kommuner, hvor boligerne bliver solgt hurtigt, men at Rødover tager førstepladsen med så stor margin, er alligevel lidt ud over normalen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dragør og Roskilde er højdespringere

For et år siden var listen noget anderledes sat sammen. I februar 2013 lå Dragør på en 36. plads over kommuner med hurtigt salg, og Roskilde lå som nummer 44. Nu er begge kommuner i top 10. Herlev er også ny på listen og har erobret ottendepladsen, mens Albertslund er blevet slået af pinden på førstepladsen og må tage til takke med en sjetteplads.

Ellers er listen besat af gamle kendinge som Lyngby-Taarbæk, København og Tårnby. Københavns omegnskommuner har længe sat sig tungt på det hurtigste boligsalg. Det skyldes uden tvivl den korte afstand til Hovedstaden kombineret med priser, der ligger langt under dem i København.

Stigende priser og faldende udbud

Et andet fællestræk blandt de fem hurtigste kommuner er, at huspriserne er steget det seneste år. Samtidig er udbuddet i mange af de hurtigt sælgende kommuner faldet.

Ofte er der en logisk sammenhæng mellem øget efterspørgsel, faldende udbud, stigende priser og hurtige salgstider. Men der er altid undtageler som fx Herlev, listens nummer otte, der over det seneste år har haft faldende priser og et stigende udbud af huse til salg. Alligevel er salgstiden faldet med over 31 procent, og husene bliver solgt på bare 129 dage. Der er ingen tvivl om, at Herlevs placering blot 20 minutter fra København K med S-toget spiller en rolle i den hurtige salgstid.

Top 10 kommuner med hurtigst hussalg

By Salgstid nu Salgstid og placering feb. 2013
Rødovre75 dage123 dage (nr. 2)
Dragør111 dage207 dage (nr. 36)
Gladsaxe121 dage154 dage (nr. 11)
Allerød122 dage136 dage (nr. 8)
København123 dage138 dage (nr. 10)
Albertslund127 dage 110 dage (nr. 1)
Tårnby127 dage131 dage (nr. 7)
Herlev129 dage164 dage (nr. 15)
Lyngby-Taarbæk 131 dage131 dage (nr. 6)
Roskolde 140 dage 221 dage (nr. 44)

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om