Nordsjællændere får hurtigst solgt fritidshuset

Foto: Boligsiden

Der er syv måneders forskel på landets korteste og længste salgstider, når det gælder fritidshuse. Gribskov i Nordsjælland indtager 1. pladsen, mens Lolland ligger sidst i den statistik. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

2010 var året, hvor der igen kom fart i salget af fritidshuse i en af landets helt store sommerhuskommuner, Gribskov. Salgstiden faldt således med lidt over en måned, hvilket betyder, at det i gennemsnit tog under syv måneder at få solgt fritidshuset mod otte måneder i 2009. Det fremgår af friske tal fra www.boligsiden.dk.

”Gribskov er nu den kommune, hvor sommerhusejerne hurtigst får solgt fritidsboligen, men også i Slagelse Kommune, som ellers går trange tider igennem, når det gælder markedet for helårsboliger, går salget stærkt. Her tager det i lighed med Gribskov gennemsnitligt omkring 200 dage at sælge fritidshuset”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Tager 14 måneder i Lolland

I Slagelse Kommune faldt salgstiden i øvrigt med 10 dage fra 2009 til i fjor. Det mønster kan man langt fra nikke genkendende til i Lolland Kommune. Her steg salgstiden nemlig med 17 dage fra 2009 til 2010, og i dag er den gennemsnitlige salgstid knap dobbelt så lang som i Gribskov og Slagelse.

”De lollandske sommerhusejere må regne med op imod 14 måneder, før huset er solgt. Det er en måned længere end i Hjørring, hvor salgstiden er næstlængst”, siger Birgit Daetz.

Salgstid steg med 3 måneder i Nordjylland

Ser man på landsdele, ligger Nordsjælland også forrest med en gennemsnitlig salgstid på syv en halv måned. I det regnskab er Nordjylland sidst. Her går der i gennemsnit godt 10 måneder, før fritidshuset er solgt. Og mens salgstiden i Nordsjælland faldt med 19 dage fra 2009 til 2010, steg den omvendt ganske markant i Nordjylland med 85 dage – altså knap tre måneder.

Den gennemsnitlige salgstid for hele landet steg med fire dage til i alt 265. Dermed tager det i dag knap ni måneder at finde en køber til sommerhuset.

Find mere om