Mest gang i de store sommerhusområder i 2017

Foto: Boligsiden

Det populære sommerhusområde Karrebæksminde trækker købere til Næstved Kommune, der i 2017 havde flest salg af sommerhuse i forhold til den samlede bestand.

For første gang siden årene før finanskrisen blev der i 2017 solgt omkring 9.000 sommerhuse. Omkring 10 procent af disse blev solgt i Odsherred Kommune, hvor de populære sommerhusområder omkring Nykøbing Sjælland og Rørvig ligger.

Men da der er over 23.000 sommerhuse i Odsherred, er det langtfra den kommune, hvor der blev solgt flest sommerhuse i forhold til det samlede antal af fritidshuse i kommunen. Den pris tager Næstved, hvor seks procent af alle kommunens sommerhuse er solgt i 2017. Kommunen på Sydsjælland er skarpt forfulgt af Varde og Lejre med et salg på godt fem procent.

”Næstved og Varde har to af de mest populære sommerhusområder i landet i henholdsvis Karrebæksminde og Blåvand, der historisk har trukket mange købere til, mens Lejre er populær som sommerhusområde, fordi der er kort rejsetid fra København. Generelt bliver der solgt mange sommerhuse, og der er god gennemstrømning i markedet i det meste af landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Aabenraa og Mariagerfjord fuldender top fem over kommuner, hvor der er solgt flest sommerhuse i 2017 i forhold til kommunens samlede bestand.

Top 5: Kommuner med flest sommerhussalg i forhold til samlet bestand

KommuneSalg af sommerhuse i forhold til bestand
Næstved6 %
Varde5,1 %
Lejre5,1 %
Aabenraa5 %
Mariagerfjord4,8 %

(Kilde: Boligsiden)