Mere fart på salget af fritidshuse i sommermånederne

Foto: Boligsiden.

Salgstiderne på fritidshuse falder markant i forårsmånederne og den tidlige sommer. Samtidig stiger antallet af handler til det dobbelte af vinter-omsætningen. Det viser tal fra www.boligsiden.dk

Sol og sommer er ensbetydende med øget interesse for at købe fritidshus. I langt de fleste år er tiden omkring sommerferiens begyndelse højsæson for handler med fritidshuse. Nu underbygger www.boligsiden.dk påstanden med tal, der viser, at salgstiderne for sommerhuse falder omkring maj og juni måned.

Boligsiden.dk har opdelt de månedlige salgsdata, som ejendomsmæglerne har indberettet til boligportalen, i fire lige store grupper og set på, hvor lang tid det i gennemsnit har taget at sælge hver fjerdedel af det samlede antal huse, som er solgt.

Tallene viser, at salgstiden for den fjerdedel, der sælges hurtigst, falder betragteligt hen over foråret og sommeren.

Salg tager kun en måned om sommeren

”Salgstiden for den hurtigst sælgende fjerdedel fritidshuse bliver halveret fra nytår og frem til månederne fra april til og med juli. I disse måneder var salgstiden i år nede på cirka en måned, mens det tog to måneder eller mere i december og januar”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Mønstret har i de tre foregående sæsoner i store træk været det samme som i år. Udviklingen ses også i andre dele af opgørelsen fra www.boligsiden.dk. Ser man på de 25 pct. af husene, som sælges næsthurtigst, falder den gennemsnitlige salgstid fra omkring seks måneder ved nytårstid til helt ned til tre måneder i juli i år.

Vælger de friske varer

”Derimod sker der ikke de store udsving blandt den halvdel af husene, som har de længste salgstider. Dermed tyder det på, at køberne går efter mest friske varer på hylderne. Det kan hænge sammen med, at en gruppe af sælgere prioriterer et salg så højt, at de sætter en skarp pris fra start og måske endda er villige til at forhandle med køber”, vurderer Birgit Daetz og fortsætter:

”Og så ved vi, at en anden gruppe af sælgere er så relativt velpolstrede, at et salg ikke er alfa og omega for dem.  De vil måske gerne sælge, men prisen ligger i store træk fast, og de kan sagtens vente på den rigtige køber. Det kan være blandt årsagerne til, at salgstiden for den fjerdedel af fritidshusene, som sælges langsomst, er helt oppe omkring to år.”

I figuren herunder kan du se, hvordan salgstiderne har udviklet sig, når de solgte fritidshuse inddeles i fire lige store grupper i forhold til, hvor hurtigt de er solgt.

Find mere om