Matador: Kunne Mads Skjern bo på Varnæsvej?

I aften løber fjerde afsnit af Matador over tv-skærmene. Har du allerede set hele serien, ved du, at Mads Skjern er lidt af en bolighaj, men ville hans ego knække, hvis han skulle bo på Varnæsvej?

Matador løber igen over de danske tv-skærme med store seertal til følge, og i aften kommer så afsnit fire. Mens de første afsnit er blevet brugt på at udpensle stridighederne mellem den visionære tilflytter Mads Skjern og spidsen af Korsbæks fine borgerskab Hans Christian Varnæs, er det ingenting i forhold til, hvad der sker ikke bare i aften, men også i resten af serien.

I aften bryder konflikten mellem de to familier for alvor ud, når bankdirektør Varnæs fortæller svigerinden Elisabeth Friis, at hendes hjertenskær Kristen Skjern, sammen med broren Mads, driver bankforretning fra Tøjhusets baglokale som rigtige ågerkarle.

Købet af Havgården

Har du set serien før, husker du sikkert, hvordan ågerkarlen Kristen bliver til en rigtig bankdirektør, når han overtager Albert Arnesens dødsbo Damernes Magasin og stifter Omegnsbanken.

Måske husker du også, at det lykkes Mads Skjern at knække Hans Christians bror, Jørgen Varnæs, ved i afsnit 20 at bruge ham som stråmand til at købe Havgården af gårdejer Antonsen. Mads skal have omsat sorte penge, som han har tjent under krigen, og han betaler Antonsen et aldrig offentliggjort beløb under bordet. Samtidig køber Jørgen gården af Antonsen for 60.000 kroner, inden Mads køber gården af Jørgen for 70.000 kroner.

”Det var en rigtig svinestreg Mads Skjern lavede mod Jørgen Varnæs. Jørgen tjente måske nok 10.000 kroner på salget, men Skjern udnyttede ham, snød Skattefar og fik tilmed en gård, han kunne tjene kassen på at sælge videre. Skjern er sådan en, der forstår sig på at handle fast ejendom, og det udnytter han til fulde i Matador. Om hans metoder også ville gå an på det moderne boligmarked er mere tvivlsomt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hvis Skjerns efterkommere har investeret arven med rettidig omhu, så har de nok også råd til at købe et par af de boliger, vi præsenterer her.

Varnæsvej 591, Ny Skovbøl, 6200 Aabenraa
Pris: 2.495.000 kr.
Stor familievilla nyrenoveret i Varnæsk stil med plads til automobilet og med et køkken, der nok er lidt for moderne for Laura.

Feddet, Møllebugten, 6400 Sønderborg
Pris: Mellem 1.375.000 og 1.745.000 kr.
Har Mads Skjern endelig gjort alvor af at udstykke Albert Arnesens grund på Feddet? I hvert fald er der nu fem helårsgrunde til salg.

Korsbækvej 27, 4281 Gørlev
Pris: 1.465.000 kr.
Hvis Kathrine og Oluf Larsen nogensinde skulle gå på pension, mon så ikke de ville slå sig ned på Korsbækvej? Men prisen kræver nok, at Larsen får overtalt Kathrine til at sælge sin jord.

Skjernvej 127, Skarrild, 6933 Kibæk
Pris: 3.695.000 kr.
Når Mads Skjern skal finde et nyt hus til datteren Ellen efter det forliste ægteskab med Mogens Lamborg, kunne det jo nok passe mandens ego at købe et hus på en vej, der er opkaldt efter ham selv.

Tøjhusvej 10, Pedersborg, 4180 Sorø
Pris: 1.598.000 kr.
Hvis klima og energi havde været på dagsordenen i 1930’erne, mon så ikke, at det her rækkehus ville være bygget af Mads Skjern selv, inden han ændrede Tøjhusets navn til Skjerns Magasin.

Rødegyde 2, Harritslev, 5400 Bogense
Pris: 1.695.000 kr.
Når Røde dropper tilværelsen som proletar og skal bruge opsparingen fra sit maskinskrivningsbureau, hvad er så mere oplagt end at indrette sig i Rødegyde, hvor der også er god plads til sønnerne Aksel og Knud.

Algade 62, 1. tv, 4000 Roskilde
Pris: 2.495.000 kr.
Efter Kristen Skjern har besluttet sig for at blive skilt fra Iben, gifte sig med Elisabeth og flytte væk fra Korsbæk, så skal lejligheden midt på Algade selvfølgelig sælges. Hvordan ville du forhandle med en bankdirektør?

Lauravej 1, Grønhøj, 9480 Løkken
Pris: 1.195.000 kr.
Skal Laura nyde sit otium på Lauravej i Løkken? Mon ikke hun, efter lang og tro tjeneste, kan få Hans Christian til at betale?

Find mere om