Mange lejlighedssalg i august skaber rekord i tredje kvartal

Foto: Boligsiden

Der blev solgt flere ejerlejligheder i tredje kvartal af 2016 end i samme kvartal i rekordåret 2015, viser tal fra Boligsiden.dk. Det er især salget i august, der har sikret den nye rekord.

Over 1.700 boligkøbere valgte at skrive under på købsaftalen til deres nye ejerlejlighed i august, og det høje salg i netop august måned har bevirket, at lejlighedssalget i hele tredje kvartal har hævet sig over sidste års rekordniveau. Mens der sidste år blev solgt ca. 4.800 ejerlejligheder i tredje kvartal, blev der i år solgt over 5.000 ejerlejligheder i samme periode. Men de mange solgte lejligheder skyldes altså primært et imponerende salg i august måned, der langt oversteg august sidste år. I september dykkede salget nemlig igen, og lå på et lavere niveau end i september 2015.

”Salget af ejerlejligheder har bølget meget frem og tilbage i år. I årets første ni måneder er vi næsten på niveau med sidste år, men det svinger meget måned for måned, om der er solgt flere eller færre lejligheder end sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Af samme grund er det også svært at spå om resten af året, da det kan gå begge veje.

”Den politiske debat om nye boligskatter og ejendomsvurderinger kan lægge en dæmper på købelysten, men det er langt fra sikkert, at det kommer til at påvirke salget af ejerlejligheder i fjerde kvartal”, siger Birgit Daetz.

Find mere om