Mange handler i juli: Salget af lejligheder stiger i landets største byer

Foto: Boligsiden

Tendensen på ejerlejlighedsmarkedet har hele året været, at salget måned for måned har ligget under samme måned sidste år. I juli ser den tendens ud til foreløbig at være vendt.

Det har været mere ned end op på ejerlejlighedsmarkedet i 2019, men helt nye handelstal fra Boligsiden viser de første spæde tegn på, at den tendens kan vende. I hvert fald er salget af ejerlejligheder i juli 2019 tre procent højere end i juli sidste år.

Det er bare anden måned ud af de foreløbig syv, der er gået af 2019, at salget har været højere end i samme måned året før.

”Der har været rigtig mange ejerlejlighedshandler de seneste år, og derfor var det ikke overraskende, at salget faldt sidste år. Faldet fortsatte i første halvdel af 2019, men de fine juli-tal giver håb om stigning i andet halvår. Det er stadig for tidligt at sige, om det så også sker. Juli er sommerferiemåned, og her agerer markedet typisk lidt anderledes end i øvrige måneder, så når vi kan gøre status på august og september, er vi meget klogere,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Stigning i landets største byer

En af de ting der indikerer, at markedet er på vej mod et niveau, der minder mere om sidste år, er, at salget stiger på de største markeder.

Det drejer sig om landsdelen København By, der rummer kommunerne København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby, og hvor det særligt er salget på Frederiksberg, der trækker landsdelen op, samt især Aarhus, Odense og i mindre grad Aalborg, hvor salget mere eller mindre er status quo.

”Juli er den første måned i 2019, hvor salget i København By er højere end i samme måned sidste år, og da en tredjedel af alle håndslag på ejerlejligheder bliver givet i netop København By, er et godt salg her afgørende for, om det samlede salg stiger. Og så hjælper det selvfølgelig også, at salget ligeledes er steget i især Aarhus,” siger Birgit Daetz.

Antal handler i juli i udvalgte områder:

OmrådeAntal solgte ejerlejligheder i juli 2018Antal solgte ejerlejligheder i juli 2019
København By555581
Aarhus Kommune145182
Aalborg Kommune6567
Odense Kommune3145
Hele landet1.4401.486

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om