Luksus på budget: Få havudsigt for under en million kroner

Et hus ved vandet er ikke forbeholdt boligkøbere med velpolstrede økonomier. Det billigste hus med havudsigt, der er i udbud lige nu, kan blive dit for kun 250.000 kroner.

Søndag morgen, en kop kaffe i hånden, lunt morgenbrød på bordet og udsigt over et blikstille hav fra køkkenvinduet. Lyder det som et setup, der frister?

Selvom en villa med havudsigt umiddelbart virker som en pebret fornøjelse, skal du ikke ryste på bankbogen, hvis du drømmer om vandet som kulisse, når du kigger ud af vinduet hjemme i din bolig.

Lige nu er der et hav af huse til salg med en vandet udsigt, og søger du på Boligsiden.dk, finder du helt præcist 278 villaer i kategorien. Mens det dyreste står til 42 millioner kroner, og dermed er en fornøjelse for de få, kan du nappe det billigste til kun 250.000 kroner.

7.300 kilometer kystlinje

Ifølge VisitDenmark er der hele 7.300 kilometer kystlinje herhjemme, og det er usædvanligt for et lille land som vores. Faktisk har du, uanset hvor du befinder dig i Danmark, maksimalt 50 kilometer til kysten. Og det er netop den lange kyststrækning, der påvirker prisen.

”De fleste mennesker har en forestilling om, at havudsigt er uden for økonomisk rækkevidde. Men fordi den form for beliggenhed ikke er unik i Danmark, og majoriteten af huse ved kysten findes i landets yderområder, hvor prisen generelt er lav, kan man sagtens købe en villa nær vandet til billige penge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens priserne er i den høje ende langs kysten i hovedstadsområdet samt i Aarhusbugten, er der også geografiske pletter, hvor priserne modsat er i bund.

”Det er generelt udfordrende at tiltrække det brede publikum af boligkøbere til ejendomme på øerne, og derfor ser vi, at priserne på kystnære huse på for eksempel Bornholm er i den mere medgørlige ende af prisskalaen,” siger Birgit Daetz.

Find mere om