Liggetider mere end fordoblet på Fyn og Langeland

Foto Boligsiden

Husene står i dag over dobbelt så lang tid til salg som for to et halvt år siden, men udviklingen er den samme i resten af landet. Udbudspriserne på huse er derimod ikke faldet nær så meget på Fyn og Langeland. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

At det er blevet sværere at sælge bolig kommer næppe længere bag på nogen. Men at husene i dag gennemsnitligt står til salg i mere end dobbelt så lang tid som i sommeren 2008 kan sikkert overraske en hel del.
Tal fra www.boligsiden.dk viser således, at den gennemsnitlige liggetid for huse til salg på Fyn og Langeland for to et halvt år siden kun var på godt fire måneder. I dag er denne steget til ni måneder

”Tendensen er den samme i landet som helhed, hvor liggetiden også er steget til nøjagtig samme niveau som på Fyn og Langeland – altså ni måneder. Men i midten af 2008 havde Fyn og Langeland faktisk en gennemsnitlig liggetid, der lå 20 dage under resten af landet. Liggetiden er derfor steget mere, og på den konto er lokalområdet blevet ramt lidt hårdere, end vi generelt ser”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det forsømte indhentet

I over et år lå den på Fyn og Langeland endda over niveauet for landet som helhed, men i de sidste måneder af 2010 har de lokale hussælgere formået at få justeret liggetiden, så den i dag altså helt og holdent svarer til det øvrige Danmarks.

Når det gælder prisudviklingen, følger hussælgerne på Fyn og Langeland også nogenlunde mønstret, som det tager sig ud i resten af landet. Sådan da. For nok har udbudspriserne siden starten af 2009 fulgt landsudviklingen, men de er ikke faldet nær så meget set over hele perioden, som Boligsidens statistik dækker.

Faldt kun 3 % i 2008

”Udbudspriserne faldt slet ikke nær så meget på Fyn og Langeland i 2008, som vi så det i resten af landet. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris tabte nemlig kun 3 pct. på øerne fra starten til slutningen af dét år, mens faldet på landsplan var helt oppe på 10 pct.”, siger Birgit Daetz.

Siden starten af 2009 har fynboer og langelændere imidlertid indhentet det forsømte, og i dag er spændet til det øvrige Danmark indsnævret, som det fremgår af figuren her på siden. Prisfaldet på Fyn og Langeland er samlet set på 15 pct. siden den sidste pristop i midten af 2008. Til sammenligning er priserne på landsplan dykket med 21 pct.

Husene i lokalområdet er i dag udbudt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring 12.600 kroner. Det er godt 8 pct. under landsgennemsnittet.

Find mere om