Lejligheder går som varmt brød

Foto: Boligsiden

Salget af ejerlejligheder ligger langt over niveauet for de seneste tre år, viser ny analyse foretaget af Boligsiden.dk

Der har været godt gang i kuglepennene i første halvår af 2013. 5.854 gange er der blevet skrevet under på en købsaftale på en ejerlejlighed. Det er ca. 300 gange flere end i 2012, og mere end 1.000 gange flere end i både 2011 og 2010.

Det stigende antal handler bunder i en gunstig situation for både købere og sælgere.

”Handelsaktiviteten har udviklet sig drastisk i takt med de stigende lejlighedspriser. Hvis man som køber fornemmer, at priserne er ved at stige for alvor, vil man gerne gøre en handel, mens priserne stadig er på vej op, og når der så samtidig er kommet flere boliger at vælge imellem, har man haft gode muligheder for at finde den rigtige lejlighed. De stigende priser og hurtige salgstider har fået flere til at sætte til salg, så det har været en win-win-situation for både købere og sælgere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Tendensen fortsætter

Indtil videre er der intet, der tyder på, at kurven er knækket. Juli måned har fastholdt et højt antal handler og ligger stadig over niveauet for de seneste tre år. Samtidig fortsætter priserne og udbuddet af ejerlejligheder med at stige, selvom priserne stadig ligger meget langt fra boble-niveauet i 2006.

Boligpriser hjælper skilsmisseramte

Den opadgående tendens åbner et vindue for hårdt prøvede ex-partnere, der har været lænket til hinanden i en kedelig boligsituation, hvor man ikke har haft råd til at sælge, mens priserne var i bund:

”De stigende priser betyde, at mange, der har været stavnsbundet til sin partner, fordi de ikke har haft råd til at sælge lejligheden, nu endelig kan komme ud af forholdet – og boligen – med skindet på næsen. Der er mange, der griber chancen, nu hvor markedet endelig er blevet mere gunstigt, og det kan også være medvirkende til det stigende antal handler”, siger Birgit Daetz.

Find mere om