Langt væk fra overhalingsbanen

Der var egentlig ikke så mange muligheder: Enten skulle karrieren sættes på hold, huset rumme plads til en au pair – eller også skulle de flytte væk fra storbyen. Løsningen blev det sidste for Lise og Søren Linnebjerg, der i 2014 flyttede fra Valby med deres to små børn.

Udefra set var det ren idyl: godt ægteskab, sikre jobs, to børn og nybygget hus i Valby med egen have. Men der manglede noget: tid! Tid til familieliv, tid til ro og fordybelse og tid til at gøre lige det, de gerne ville. I 2014 kiggede Lise og Søren Linnebjerg hinanden i øjnene og erkendte, at de selv havde muligheden for at vælge tiden til. Og blot et år efter flyttede de ind i deres nybyggede hus i Høruphav på Als og vinkede farvel til livet i storbyens overhalingsbane. Et valg, de ikke har fortrudt.

”Vi så på hinanden og sagde, er det her virkelig det liv, vi vil leve? Man skal hele tiden tjene mere for at bo i det her dyre hus og for at kunne betale udgifter som ejendomsskat. Vi arbejdede alt for meget. Nu bor vi tæt på skov og strand, som vi drømte om, ” fortælle Lise Andersen Linnebjerg, der sammen med sin mand Søren Linnebjerg har opført et spritnyt hus på 183 kvadratmeter på en grund, der er 970 kvadratmeter – tre gange så stor som grunden i Valby.

Nærhed og nærvær i lokalsamfundet

Med flytningen fulgte også nye jobs hos en større virksomhed i området. Den ene kontrakt var på plads, før de flyttede, og Lise måtte afbryde sin barsel med parrets yngste barn tidligere end forventet. Ud over det større økonomiske råderum nyder de at være kommet tættere på Sørens forældre, som bor i Sønderjylland. Og generelt er nærværet en stor del af livet uden for hovedstaden.

”Det giver mere nærhed og nærvær at bo i et mindre samfund. Vores børn trives. Og vi oplever, at der er en anden kontakt med både naboerne og børnenes legekammerater. Tingene går bare mere stille og roligt, og livet får ligesom bare lov at gå sin gang,” siger Lise, der på forhånd havde undersøgt mulighederne for at få børnene i gode institutioner og folkeskole. Her var ejendomsmæglerne en stor hjælp i hendes research.

Flyt ud og få mere hus for pengene

”Der er mange, der får nok af storbylivet og flytter til provinsen, hvor du langt de fleste steder får mere hus for pengene. I Sønderborg Kommune ligger priserne på 7.561 kroner per kvadratmeter, mens det i Københavns Kommune er hele 32.356 kroner. Så hvis du sælger en villa i København, har du frit valg på alle hylder i Sønderjylland,” påpeger Birgit Daetz der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Er du blevet inspireret til at følge i Lise og Sørens fodspor? Hvis du sælger et hus på 120 kvadratmeter i Københavns Kommune, kan du regne med en gennemsnitlig salgspris på 3,9 millioner kroner. For omkring 1,4 millioner kroner få en ejendom på 185 kvadratmeter i Sønderborg Kommune. Differencen på 2,5 millioner kroner åbner op for fremtidssikring i form af fx istandsættelse, energiforbedring og nedbringelse af lån.

Find mere om