Kun fem kommuner har færre bolighandler end i hele 2019

I kun fem kommuner er det samlede boligsalg endnu ikke højere end hele sidste år. Foto: Boligsiden.

Boligsalget i 2020 byder på den ene rekord efter den anden, og 11 måneder inde i året viser nye tal fra Boligsiden, at stort set alle kommuner har oplevet en fremgang i boligsalget. Kun fem kommuner ligger under sidste års niveau. Tjek kortet, og se om din kommune er en af dem.

Der er fart på boligsalget i Danmark, og der har været ekstra tempo på handlerne i november, viser nye tal fra Boligsiden.

I begyndelsen af november var status nemlig, at antallet af solgte boliger i de første 10 måneder af 2020 havde oversteget det samlede årsresultat for 2019 i 52 kommuner i Danmark. Nu hvor der er gået en måned mere, er status, at der i hele 93 kommuner er solgt flere boliger eller lige så mange som i hele 2019.

”For en måned siden kunne vi konstatere, at der særligt i de kystnære kommuner var tale om en stigende handelsaktivitet, hvilket især skyldtes det eksplosive salg af sommerhuse. Men i løbet af efteråret er der kommet så meget gang i specielt salget af huse og ejerlejligheder, at det er næsten alle kommuner, der nu har oplevet et stigende boligsalg. Og vi mangler trods alt stadig alle handlerne fra december måned,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

173 bolighandler fra sidste års resultat

De fem kommuner, som endnu ikke har oversteget sidste års antal af bolighandler, er Aabenraa, Esbjerg, Vejen, Hvidovre og Rebild.

Men der er ikke langt til sidste års resultat. Samlet mangler der i de fem kommuner kun 173 bolighandler, før alle kommuner er på sidste års niveau.

”Det er en stor ændring, vi har set alene i den seneste måned, hvor hele 41 flere kommuner har krydset grænsen og er nået op på sidste års samlede resultat. Når vi samtidig har in mente, at sidste år også var et rekordår for det samlede boligsalg, er det endnu mere bemærkelsesværdigt, at der sker sådan en stigning. Foreløbig tyder aktiviteten i december på, at det fortsætter, så det er en reel mulighed, at vi ender med stigende handelsaktivitet i samtlige kommuner, når vi kan gøre status på hele 2020 efter nytår,” siger Birgit Daetz.

Sommerhusene præger statistikken

Det er fortsat flere af de typiske sommerhuskommuner, der præger top 10 over kommuner med størst fremgang i boligsalget. Det gælder for eksempel Samsø, Langeland og Syddjurs kommuner.

”Der er ingen tvivl om, at den voldsomme stigning i salget af sommerhuse kommer til at sætte sit præg på 2020, og det viser sig også i denne opgørelse. Vi ser nu kommuner i toppen af opgørelsen, som normalt ikke oplever så store udsving i boligsalget, og den udvikling må i høj grad tilskrives sommerhusene, ligesom der i flere af de typiske sommerhuskommuner også er solgt flere villaer md flexboligtilladelse, så de kan bruges som sommerhuse,” siger Birit Daetz.

Dertil kommer selvfølgelig også en generel fremgang i salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder. For begge boligtyper gælder det, at salget til og med november har oversteget hele sidste års niveau.

Find mere om