Køberne trækker stikket i ferien: Boligsalget går i stå i påsken

Foto: Boligsiden

Der bliver brugt meget lidt krudt på bolighandler i påsken. Til gengæld er aktiviteten stor lige før højtiden, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Påsken bliver brugt til meget andet end at handle bolig. Faktisk går boligsalget reelt i stå, mens vi nyder påskefrokosten i sommerhuset.

I både 2016 og 2017 blev der nemlig brugt flere penge på boliger om onsdagen før Skærtorsdag, end der gjorde i alle påskedagene til og med anden påskedag tilsammen. Sidste år blev der handlet boliger for små 950 millioner kroner i påskedagene, mens der om onsdagen før Skærtorsdag alene blev brugt små 940 millioner kroner.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at folk om sommeren gør noget ud af at få afsluttet deres bolighandel inden ferien, så der bliver handlet meget i sidste halvdel af juni. Det samme gør sig gældende med påsken. Både køber og sælger er optaget af at få en handel afsluttet, så de kan tage den gode nyhed med til påskefrokosten,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Og så er der naturligvis også en teknisk forklaring på de lave købssummer, idet påskedagene er fridage for mange, og der er lukket i banken. Det gør, at nogle handler ikke kan afsluttes.”

Især lejlighedssalget går i stå

Tendensen med det vigende boligsalg gør sig gældende for alle boligtyper, men især for ejerlejligheder hvor salget i både 2016, 2017 og 2018 var højere om onsdagen før Skærtorsdag end i alle påskedagene til og med anden påskedag tilsammen.

”Der er travlt på de af landets mæglerkontorer, hvor der bliver handlet mange ejerlejligheder, i dagene op til påske. Til gengæld kan mange af dem holde fri i påskedagene,” siger Birgit Daetz.

Omvendt forholder det sig med sommerhussalget, der godt nok falder i påsken, men faldet er langt mindre end for ejerlejligheder, forklarer Birgit Daetz.

”Aktiviteten omkring sommerhuse i påsken er generelt høj, for vi ved, at der er langt flere, der går til fremvisning end i ugerne op til påske, der så at sige kickstarter sommerhussæsonen. Typisk ser vi, at der er mange, der venter med at købe sommerhus til senere på året, men der er altså også nogen, der allerede i påsken er klar til at lukke en sommerhushandel.”

Det blev der brugt på boliger onsdag før Skærtorsdag og i påsken 2018 (millioner kroner):

 Salgssum villaerSalgssum rækkehuseSalgssum ejerlejlighederSalgssum sommerhuseSalgssum i alt
Onsdag før Skærtorsdag53811622956939
Fra Skærtorsdag til anden påskedag5669121577949

(Tabellen dækker over alle handlede villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger i perioden 28. marts – 2. april 2018. Kilde: Boligsiden.dk.)