Københavnske villaer sælges hurtigst

Foto: Boligsiden

I juni måned fik villasalget i Hovedstaden for alvor fart på. Det tog blot 81 dage at få solgt en villa, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Salgstiden faldt i juni måned. Både villaer og lejligheder blev langet hurtigere over disken, ja faktisk markant hurtigere end i måneden før. Salgstiden på villaer faldt med 4,5 procent på landsplan, og salgstiden på ejerlejligheder faldt med 6,4 procent.

1. plads til København: Salgstid for villaer på 81 dage

I Københavns Kommune faldt salgstiden for villaer med 11,2 procent, og det fik salgstiden ned på 81 dage. Det gør København til den kommune, hvor villasalget gik allerhurtigst i juni måned.

København har dog Tårnby lige i hælen, for kommunen på Amager skulle blot bruge 87 dage i gennemsnit på at få solgt en villa, og også Lyngby-Taarbæk brillerede med en kort salgstid på 88 dage.

Vestegnskommunen Hvidovre slog Gentofte i slaget om fjerdehurtigste salgstid med henholdsvis 97 og 103 dage.

”Salgstiderne er faldet på både villaer og lejligheder siden april, men i juni måned var faldet markant. Det er naturligvis positivt for sælgerne, der kan se frem til en hurtigere afvikling af boligen og muligheden for at flytte i nyt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 5 kommuner med hurtigste salgstid:

  • 1. København: 81 dage
  • 2. Tårnby: 87 dage
  • 3. Lyngby-Taarbæk: 88 dage
  • 4. Hvidovre: 97 dage
  • 5. Gentofte: 103 dage

Se hele markedsindekset med nøgletal for juni her