Københavnerne betaler prisen – midtjyderne får rabat

Foto: Boligsiden

Når køber og sælger forhandler lige inden købsaftalen underskrives, får køber ofte sælger til at give sig lidt. Køber får dog ikke længere så ofte et nedslag i prisen, som vi har set tidligere.

Hvor stort et gennemsnitligt nedslag bliver, eller om du overhovedet får et nedslag, afhænger af hvor i landet du bor, og hvilken type bolig, du køber.

I Hovedstaden må 66% nøjes med at få rabat, og 8% betaler mere end udbudsprisen. Derimod er jyderne skarpere til at forhandle. 78% af midtjyderne får rabat, og kun 1% ender med at betale over prisen.

København er sælgers marked

Boligsiden.dk har analyseret bolighandlerne, som blev gennemført i første kvartal 2013. Uanset om man køber en andelsbolig eller ejerlejlighed er billedet det samme. København er sælgers marked, og køberne får ikke mulighed for at opnå rabat. 7-8% af køberne betaler endda mere end prisen.

”I København er det ikke usædvanligt, at en interesseret køber har budt prisen blot få timer efter, at boligen er blevet sat til salg, og alligevel først har fået besked fra mægleren flere dage efter, om at boligen er solgt,”  siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør fra Boligsiden.dk og fortsætter ”I dag gives der kun rabat i hver anden handel med ejerlejligheder”.

Sådan er situationen langt fra i de øvrige regioner. Her er der 1-2 procent, der vil give mere end prisen, og andelen, der betaler prisen er også lavere end i Region Hovedstad.

Andelsboliger: 

Andel med nedslagAndel til prisenAndel over prisen
Region Hovedstaden53%40%7%
Region Midtjylland68%31%1%
Region Nordjylland70%28%1%
Region Sjælland58%40%2%
Region Syddanmark58%40%2%

Ejerlejligheder:

Andel med nedslagAndel til prisenAndel over prisen
Region Hovedstaden66%26%8%
Region Midtjylland78%21%1%
Region Nordjylland67%30%3%
Region Sjælland75%23%2%
Region Syddanmark80%19%1%
Find mere om