København i udvikling: Sydhavnen buldrer frem

Foto: Boligsiden

Københavns bydele har udviklet sig i forskellige tempi de seneste år. Sydhavnen og indre by buldrer frem, mens Valby næsten står stille, viser tal fra Boligsiden.dk

Det seneste år er salgsprisen på ejerlejligheder steget med 9,3 procent i Københavns Kommune. Men nogle områder har haft mere fart på end andre. Især Sydhavnen og indre by har oplevet en eksplosiv stigning i priserne over de seneste to år.

I Sydhavnen steg priserne 16 procent fra 2013 til 2014 og med 15 procent året før. Også udviklingen i indre by har været markant. Her steg priserne 11 procent fra 2013 til 2014 og med 18 procent året før.

”Sydhavnen har haft den største prisstigning de seneste to år. Det er især området ved havnen øst for Sydhavnsgade og Sjællandsbroen, hvor priserne er høje. Vest for Sydhavnsgade og ud mod Valbyparken er prisniveauet diametralt modsat, og her finder man måske nogle af Københavns billigste lejligheder. Sydhavnen dækker altså et meget stort spænd, og så meget desto mere spændende er det, at området står for så store prisstigninger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sydhavnen har ligesom Nordhavn været vært for omfattende byggerier, og Københavns Kommune fortæller selv om visionerne for Sydhavnen: ”Sydhavn er godt på vej til at blive en af Københavns nye bydele, hvor beboere og erhvervsdrivende får masser af vand, lys og luft omkring sig. Der bor allerede nu ca. 3.500 københavnere på Sluseholmen og Teglholmen, og på sigt skal Sydhavn rumme i alt 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser”, skriver Københavns Kommune.

Prishop i hjertet af København

Også priserne indre by er steget mere end gennemsnittet de sidste to år. Indre by er aldrig gået af mode. Her er der liv, og der er tonsvis af charme i de gamle bygninger og lejligheder. Indre by tiltrækker primært dem, der søger det eksklusive, for det er et fåtal lejlighederne i postnumrene 1000-1500, der koster under en millioner kroner.

Bundholdet

I Valby er priserne steget mindst over de seneste to år. Det seneste år steg priserne med 9 procent, mens de blot steg 2 procent året før. I resten af København er priserne altså steget langt mere, end de er i Valby.

København N har det seneste år oplevet en stor prisstigning på 19 procent, men stod året før næsten stille og ejerlejlighederne steg blot 3 procent. Frederiksberg i postnummer 2000 har fulgt næsten samme mønster, og steg 8 procent fra 2012 til 2013, men tog revanche i 2013 og steg med 14 procent.

Find mere om